Gulas de miel

Mai rar decât gulasul de vita si chiar decât cel de porc sau curcan, gulasul din carne de miel face dovada calitatii acestei carni într-o formula mereu câstigatoare, alaturi de ceapa, ardei, rosii si multa, multa paprika (boia de ardei).

Portii: 6

Timp de preparare: 100 de minute

Ingrediente:


    2  kilograme carne de miel cu os
    2 cepe
    3 ardei grasi
    5 catei de usturoi
    1 kilogram de rosii
    2 litri supa de pui (sau apa)
    1 lingura rasa de boia de ardei iute
    2 linguri de boia de ardei dulce
    1 lingura rasa de chimen macinat
    3 foi de dafin
    2 linguri de faina
    200 grame smântâna
    3 linguri de patrunjel tocat
    3 linguri de ulei
    sare
    piper
    paste pentru servire

Preparare:

    Curatati bine carnea de miel si taiati-o în bucati potrivite.
    Curatati ceapa, usturoiul si ardeii.
    Taiati ceapa pestisori si ardeii patrate mari.
    Tocati usturoiul.
    Decojiti rosiile si tocati-le.
    Încingeti uleiul într-un cratita adânca, de preferinta din tuci (un ceaun).
    Rumeniti bine carnea de miel pe toate partile.
    Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul si amestecati pâna se înmoaie. Nu trebuie sa se prajeasca.
    Adaugati boiaua si chimenul si lasati sa se rumeneasca usor.
    Adaugati rosiile, supa (sau apa) si foile de dafin. Completati cu apa pâna când carnea este acoperita.
    Fierbeti la foc mediu aproximativ 1 ora.
    Separat, amestecati bine faina cu smântâna pentru a nu face cocoloase. Adaugati câteva linguri de zeama din ceaun.
    Încorporati amestecul de smântâna/faina în gulas, amestecând constant.
    Asezonati cu sare si piper.
    Lasati sa mai dea câteva clocote si luati vasul de pe foc.
    Adaugati patrunjel tocat.

Gulasul de miel se serveste fierbinte, cu paste fierte (400-500 grame de paste uscate fierte conform instructiunilor de pe ambalaj).

Postări populare