Pastă de ton | SALATE



Ingrediente:
- o conserva de ton
- un pachet de unt la temperatura camerei
- 2 cepe mijlocii
- mustar
- suc de lamaie, 1 lingura

Mod de preparare al retetei pasta de ton cu ceapa:
Se scurge conserva de ulei.
Pestele se pune intr-un vas si se amesteca bine cu ceapa tocata cat mai marunt.

Se freaca untul spuma cu mixerul, apoi se adauga ceapa tocata marunt si tonul din conserva, pe care in prealabil il puteti stoarce de ulei asa cum fac eu pt ca nu imi place ca pasta sa fie uleioasa.

Se adauga apoi zeama de lamaie si mustarul, se amesteca mai departe pana devine o pasta fina. Se potriveste de sare si piper si se pune la rece.

Se serveste pe paine prajita. Enjoy!

**************************************************************

Pastă de ton cu gris

Ingrediente:
- 2 cutii de ton
- 1 ceapă mică
- 200 ml apă
- 2 linguri de griş
- maioneză (1 gălbenuş, 1 linguriţă de muştar, 200 ml ulei, sare)
- zeamă de lămâie
- sare
- piper

Mod de preparare:
Se pune la fiert 200 ml apă cu un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă 2 linguri de griş şi se amestecă continuu, cu ajutorul unui tel. După ce grişul a fiert, se lasă deoparte să se răcească.

Între timp, se prepară maioneza din ingredientele indicate.

Tonul se scurge, se adaugă peste el zeamă de lămâie, după gust, maioneza, grişul şi ceapa dată pe răzătoarea mică. Se amestecă toate şi se păstrează la rece până în momentul servirii.

Postări populare