Ciuperci umplute cu ceapa | Aperitive

Ingrediente :
ciuperci - 20 buc
o ceapă medie
un ou
sare, piper, delikat
ulei de măsline

Mod de preparare :
Ciupercile umplute sunt delicioase. Pentru a le prepara se curata ciupercile, se spala bine cu apa rece. Se taie coditele, care se vor toca marunt.

Se va toca si ceapa marunt.

Intr-o tigaie, incinsă în prealabil cu ulei de floarea soarelui, se va cali mai intai ceapa, cam vreo 5 minute, la foc mic, apoi se adauga codiţele, gata tocate. Se va mai lăsa totul la foc încă vreo 10-15 minute.

Aproape de final se va turna oul batut spuma, lasandu-se inca vreo 2-3 minute, să se lege toata aceasta gustoasa compozitie.

Apoi se vor umple cu linguriţa, pe rand, palarioarele de ciupercute, si se vor aseza, una cate una, intr-o tava. Se stropesc cu putin ulei de masline.
Se va introduce apoi tava in cuptorul incins, in prealabil, si se vor lasa la foc mic, aproximativ 30-35 min.

Mod de servire :
Ciupercile umplute se servesc calde.

Postări populare