Spezzatino

Ingrediente :
3 linguri ulei de masline
800 g rasol de vita, taiat cubulete
2 salote, tocate
2 catei de usturoi, tocati
250 ml vin alb sec
500 g rosii taiate la conserva
1-2 cani zeama de vita
1 lingurita mix ierburi italiene
Sare si piper negru proaspat macinat
800 g mazare
400 g cartofi, curatati si taiati
Patrunjel

Mod de preparare :


1. Incalziti doua linguri de ulei intr-o cratita, adaugati carnea in etape si rumeniti-o la foc mic. Scoateti carnea si scurgeti-o pe hartie de bucatarie. Adaugati uleiul ramas si caliti salotele si usturoiul pana se inmoaie.

2. Turnati vinul si indepartati eventualele arsuri din cratita. Adaugati rosiile, 1 cana de zeama de vita, ierburile si sare si piper dupa gust. Aduceti la fierbere apoi adaugati carnea. Acoperiti si fierbeti la foc mic pentru o ora si jumatate, amestecand din cand in cand.

3. Puneti si mazarea si cartofii, apoi cealalta cana de zeama de vita, daca mancarea este prea groasa. Fierbeti inca 20 de minute sau pana cand carnea este frageda. Presarati patrunjel inainte de a servi.

Postări populare