Gnocchi | Reteta Gnocchi cu sos de rosii

Reteta traditionala din Italia

Ingrediente:
Gnocchi:
1 kg de cartofi,
2 oua mijlocii,
100 g faina,
50 g amidon,
nucsoara,
faina pentru framantat.

Sosul de rosii:
500 g rosii coapte,
150 g ceapa,
3 catei de usturoi,
4 linguri ulei,
o cutie mare rosii decojite (500 g),
sare,
piper,
1/2 legatura busuioc.

Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).

Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.

Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.

Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga.

Sosul de rosii: se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete,
se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.




Postări populare