Surimi | Cum se prepara surimi de crab?


Cum se prepara surimi de crab?

Surimi de crab din comert se folosesc ca atare, doar se dezgheata. le folosesti in salate de fructe de mare, sau simple, cu maioneza si usturoi, cu paine prajita.

***

 Surimi cu sos aioli




Ingrediente:
250 g surimi,
50 g unt,
o salată verde.

Pentru sos:
1 gălbenuș de ou,
1 lingură muștar Dijon,
1 căpățână usturoi,
1 lingură zemă de lămâie,
sare,
ulei

Preparare:

Decongelăm surimi peste noapte la frigider.
Desfacem frunzele de la salata și le spălam bine, apoi le lăsăm la scurs.
Facem sosul Aioli, rețeta o găsiți AICI.
Topim untul într-o tigaie mare, eventual un wok.
Prăjim surimi în untul încins pentru câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Când sunt gata se scot pe un platou să se răcească, apoi se vor tăia în
două sau trei bucățele fiecare.
Împărțim salata pe farfurii, aranjăm bucățele de surimi și punem sosul în
mijloc.
Sau se pot amesteca toate într-un castron mai mare și apoi se porționează.
Poftă bună!

PS: Untul în care am prăjit surimi se poate adăuga și el peste salată, sau
nu, depinde de voi. :)


***

Surimi cu garnitura de orez


Timp de preparare:
55 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
400g surimi
½ lamaie
1 ou
100ml apa
150g faina
1 praf cayeen
1 praf curry
Sare
Piper alb
Ulei de palmier pt prajit
Pt. garnitura de orez:
1 cana orez
3 cani apa
100g mazare verde congelata
1 lingura ulei masline
Sare
Piper alb
Pt décor:
100g rosii
Praz
Patrunjel

Mod de preparare:
Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.
Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat.
Punem intr-o tigaie uleiul de palmier si cand este bine incins prajim surimi-urile pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.
Cand am terminat de prajit, tragem cratita de pe foc si in uleiul incins, adaugam rosiile pentru décor, cam 10 secunde, nu mai mult, nu vrem sa se crape, ci doar sa se inmoaie o ideie si sa-si schimbe putin culoarea dupa care le scoatem cu o paleta pe servet de hartie.
Punem intr-o cratita apa cu sare si ulei iar cand da in clocot, adaugam mazarea. Lasam pana ajunge dinnou la punctul de fierbere si adaugam si orezul. Acoperim cratita cu o folie de aluminiu, punem si capacul si din acest moment, lasam la fiert exact 10?, dupa care oprim focul si indepartam capacul, dar lasam acoperita cratita cu folia, inca 15?. Timp in care orezul va absorbi tot lichidul ramas, iar bobul va ramane intreg. Amestecam putin, deoarece mazarea va ramane deasupra, nu va fie frica, bobul nu se va sparge, iar garnitura, va fi gata de servit.
Aranjam pe platou, un turnulet de orez, cateva bucati de surimi, intregi, cateva taiate, decoram cu rosii, praz si patrunjel si :
Pofta buna !








***


Salata de surimi :

Salata verde
Surimi
Creveti
Ulei de masline
Usturoi
Lamai
Sare

Pun intr-un castron salata verde taiata fidelutza,peste ea pun surimii taiati cubuletze,crevetii asa cum sunt,fac putin mujdei de usturoi si torn peste,ulei de masline,lamaie si sare (toate dupa gust)

***

Gustare rapida cu surimi

Ingrediente

    1pachet cu surimi[aprox 250 gr]
    1 rosie
    1 lamaie
    sare
    piper
    2 linguri sos soia
    2 linguri ulei de orez
    patrunjel verde
    codite de usturoi verde
    cateva feliute de gogosar

Mod de preparare:
Rulourile de surimi se condimenteaza si se fierb in apa cu 2 felii de lamaie timp de 2 minute[daca le lasi mai mult se vor desface si vor arata ca taiteii,
surimi se scurge se pune pe o farfurie si se stropeste cu ulei de orez si sos de soia. Am servit cu lamaie , rosie ,patrunjel verde , decorat cu usturoi verde si gogosar.


***




Surimi este un preparat din carne tocata de peste, originar din Japonia. Niponii au introdus in alimentatie acest produs in jurul anilor 1100 i.Ch., iar de pusin timp a ajuns si in magazinele romanesti. Surimi de obicei reprezinta o imitati
Surimi este un preparat din carne tocata de peste,
originar din Japonia. Niponii au introdus in alimentatie acest produs in jurul anilor 1100 i.Ch., iar de pusin timp a ajuns si in magazinele romanesti.


Surimi de obicei reprezinta o imitatie de carne de crab. Aceasta se face nu pentru a-l hrani pe om cu gustul alimentului in sine, ci mai mult imaginatia. Surimi se gasesc in magazine sub forma de batoane. Arta de a prepara surimi a trecut peste simplul mod de a crea batoane de carne de peste tocata. Cea mai mare raspandire a avut-o in America in 1970, iar in Europa, un deceniu mai tarziu. In compozitia acestui preparat intra carne alba de peste, apa, amidon de faina, amidon de tapioca, albus de ou, ulei de soia, sare, zahar, proteine din soia, aromatizatori si condimente. De aceea au si mai multe arome. Surimi contin 99,87 calorii, carbohidrati 6%, proteine 18,26%, zaharuri 9,4%.

PREPARARE.
Atunci cand cumparati surimi dezghetat trebuie sa fiti atenti sa nu aiba miros foarte puternic de sare sau de statut. Nu trebuie pastrat in frigider mai mult de cinci zile. Daca este vorba despre acelasi produs congelat, perioada de pastrare la congelator este de doua luni. Pentru a-l dezgheta nu este indicat sa il tineti in apa calda, ci sa il lasati timp de 24 de ore in frigider. Daca totusi va grabiti, folositi cuptorul cu microunde, lasand surimi acolo intre 2 si 5 minute pentru fiecare 500 de grame pe care vreti sa le dezghetati. De obicei, surimi se foloseste pentru prepararea salatelor. Daca vreti sa adaugati acest preparat la mancarurile gatite, nu trebuie sa o faceti decat in ultimele minute ale prepararii.

RETETE.
Cum japonezii sunt cei mai mari consumatori de surimi, de la ei aflam si cele mai gustoase retete. Una dintre ele este ""chiftelute de surimi"". Pentru a o prepara aveti nevoie de 450 g surimi, o jumatate de ardei gras rosu, o jumatate de ardei gras verde, o ceapa mica, doua oua, un sfert de lingurita cu sos Worcestershire, doua linguri pesmet, ulei, sare, piper. Surimi se toaca in robotul de bucatarie. Ardeiul si ceapa se taie cubulete mici. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele. Se fac chiftelute cu diametrul de 7 cm si grosime de o jumatate de centimetru. Se pot praji in ulei incins sau in cuptor la grill.

De asemenea, din surimi se pot face o multime de salate. Combinatiile cu legume sunt cele mai reusite. Pentru a face un asemenea preparat aveti nevoie de doua cesti de orez gata preparat, o ceasca de praz tocat, doua capatani de usturoi pisat, o ceasca cu rosii tocate, doua lingurite cu patrunjel tocat, o foaie de dafin, 500 g surimi, o jumatate de cana cu vin alb. Orezul se pune intr-un castron si se acopera jumatate din cantitatea de praz, de usturoi, de rosii, de patrunjel. Apoi se adauga frunza de dafin si surimi. Deasupra se adauga jumatatile de ingrediente ramase. Se pune si vinul si se da la cuptor pentru 20 de minute. Pentru a le servi, faceti o movilita din legume, iar deasupra puneti surimi.

Postări populare