Prajitura cu capsuni si bezea | Deserturi



Ingrediente:
Pentru aluat:
270g faina
2 linguri de miere
120g unt
30ml lapte
4 galbenusuri
1 plic praf de copt
Un praf de sare

Pentru bezeaua cu capsuni:
4 albusuri
Un praf de sare
300g capsuni
200g zahar tos

Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina, adaugam praful de copt, untul – (pe care il scoatem din frigider cu 2 ore inainte de a incepe sa pregatim prajitura), galbenusurile, mierea, laptele, un praf de sare si framantam pana obtinem o bila de aluat.


Aluatul obtinut il punem pe planseta de lucru si il intindem intr-o foaie de marimea tavii in care coacem prajitura, tava mea a avut 23/30cm.



Rulam aluatul pe sucitor.


 Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.
Derulam in tava tapetata aluatul luat pe sucitor si il punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 20 minute, la foc mic spre mediu.





Intre timp pana se coace aluatul, curatam si spalam capsunile, le lasam la scurs si le taiem cubulete mici.

Punem intr-un castron albusurile si le batem cu mixerul, adaugand si un praf de sare, pana obtinem o spuma. Cand deja s-a format spuma, adaugam in ploaie zaharul tos si mixam in continuare pana devine o spuma vartoasa, tare.


Peste spuma obtinuta adaugam capsunile taiate cubulete si amestecam usor cu o spatula, cu grija pentru a nu zdrobii fructele, pana la omogenizare.



Dupa ce s-au scurs cele 20 de minute, scoatem aluatul din cuptor.



Intindem peste aluat spuma cu fructe, ne miscam repede.


Folosindu-ne de o furculita, brazdam suprafata spumei, si dam prajitura la cuptor pentru inca 15 minute, la foc mic spre mediu.

Peste 15 minute, dupa ce bezeaua a devenit aurie, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o putem servi.

Postări populare