Couscous cu creveti si ierburi aromatice | Couscous (cuscus/kuskus)


Ingrediente :
- 150 g cuscus
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 tija de telina
- 1/2 vanata
- 1 ceapa mica
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 200 ml supa concentrata de legume
- 1 catel de usturoi
- 4 frunzulite de cimbru
- sare
- piper

Pentru creveti:
- 16 creveti medii
- 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura ierburi aromatice tocate (civeta, hasmatuchi, cimbru)
sare

Mod de preparare :

Spala toate legumele si toaca ceapa foarte marunt; inabus-o intr-o craticioara cu o lingura de ulei, apoi pune cuscusul si caleste-l. Opreste focul, toarna supa clocotita cat sa-l acopere de doua degete, pune deasupra un capac si lasa-l sa se umfle.

Intre timp, taie morcovul, telina si dovlecelul cubulete; indeparteaza miezul vinetei si taie pulpa cuburi ceva mai mari decat celelalte legume.
Intr-o tigaie cu doua linguri de ulei incins in care ai pus usturoiul zdrobit caleste legumele al dente. Pune cuscusul, presara frunzulitele de cimbru si potriveste gustul de sare si piper. Amesteca si umple cu aceasta compozitie patru forme individuale unse cu ulei. Pune-le in cuptor si coace-le 5 minute la 200° C.

Spala crevetii si frige-i pe gratar; amesteca zeama de lamaie cu un varf de cutit cu sare, uleiul si ierburile aromatice tocate. Decorticheaza crevetii si condimenteaza-i cu sosul aromat. Rastoarna cuscusul pe farfurii, asaza alaturi crevetii si serveste preparatul fierbinte.


Detalii reteta :
Gata in 40 minute
Complexitate redusa

Postări populare