Spune stop parului deteriorat si uscat printr-o metoda simpla si sanatoasa



Desi investim foarte multi bani, lunar, in cosmetice si tratamente pentru par, sanatatea sa, aspectul sau frumos si stralucitor, vin mai curand din interior. Asadar, alimentatia noastra, mai precis nutrientii si vitaminele din ea, este factorul cel mai important atunci cand vorbim despre frumusetea parului.

Daca vrei sa scapi de probleme precum uscaciunea firului de par, caderea parului, scalp iritabil sau aspectul tern, iata de ce vitamine ai nevoie.

Vitamina A. Are un rol esential in cresterea rapida a parului si regenerarea firului. Asadar, daca vrei ca parul sa iti creasca mai repede, adauga in meniul tau cartofi dulci, salata creata, brocoli, spanac si pepene.

Vitamina B
. Daca iti cade parul, atunci cel mai probabil ai o carenta de vitamina B, in toate formele sale  - B2, B6 sau B 12. Aceasta vitamine intareste firul de par si radacina. Gasesti complexul de vitamine B in suplimente speciale sau in fructe de mare si peste.

Biotina
. Este o alta forma a vitaminei B, desi este numita uneori vitamina H, despre care se crede ca protejeaza firul de par de uscaciunea excesiva, incetineste procesul de albire si intareste radacina, prevenind caderea parului. Se gaseste in suplimente alimentare, in farmacii.

Vitamina C
. Stim deja ca Vitamina C, mai ales cea care provine din citrice, este un adjuvant excelent al sistemului imunitar si joaca un rol important  in regularizarea nivelului de sebum. Consuma cat mai multe citrice, fructe si legume in general, insa daca fumezi sau bei alcool in mod frecvent, ia si suplimente pe baza de vitamina C.

Vitamina E. Este nutrientul natural pentru piele si par si este cea care confera parului un aspect sanatos si stralucitor. Din pacate vitamina E nu se gaseste in cantitati suficiente in alimente, si de aceea este nevoie de suplimente. Consulta-ti mai intai medicul de familie.

Seleniu. Este un mineral care contracareaza efectele toxinelor, care nu numai ca fac rau organismului, dar deterioreaza si parul. Seleniul se gaseste in usturoi, peste, fructe de mare, carne de pui, cereale integrale si seminte de floarea soarelui.


via: http://www.acasatv.ro/frumusete/spune-stop-parului-deteriorat-si-uscat-printr-o-metoda-simpla-si-sanatoasa.html

Postări populare