Galuste de paine - Semmelknödel

Ingrediente: 
300 g paine alba sau 6 chifle mari (veche de o zi) (6 chifle mari
250 ml lapte
1 ceapa micuta
1 lgt unt/ulei pt prajit
1 ou
1 legatura mica patrunjel
sare, piper
1 lgt faina (optional)
nucsoara (optional)


Preparare:
Taiem painea feliute, cubulete (eu am folosit si paine alba si neagra)


Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.
Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framantam putin.
Tocam ceapa fin, o calim, atat cat sa se înmoaie (nu se rumeneste)
O adaugam la aluatul de chifle si lapte. Adaugam patrunjelul, oul, sare, piper.


Framantam.
Daca aluatul vi se pare cam moale, adaugati 1 lingurita de faina.

Formam bile. Eu le-am facut de marimea unor mere potrivit de mari ca sa le fac mai repede, le puteti face mai mici, dupa preferinta.
Daca le faceti cu cateva ore înainte de a fi servite, pastrati-le la rece acoperite cu folie pentru a nu se usca.
Ale mele erau putin cam moi si le-am mai dat putin prin faina.
Insa la fiert se rezolva problema asta, se vor lega, deci nu va impacientati.


 Le fierbem in apa cu sare cand incepe sa clocoteasca usor.
Galustele sunt fierte, atunci cand se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri, la fripturi...

Postări populare