Morcovi cu miere şi cimbru

Ingrediente:
1kg de morcovi
25g de unt
2 linguri de miere
5 fire de cimbru lămâios, de la care se folosesc doar frunzele (foloseşte cimbru normal dacă nu găseşti lămâios)
 

Mod de preparare:
    1. Se pun morcovii într-o cratiţă largă, cu pereţi nu foarte înalţi. Se adaugă untul, mierea şi aproximativ 500ml de apă, frunzele de cimbru şi puţină sare. Se acoperă parţial cu un capac, se dă focul la maxim şi se fierbe totul până ce morcovii se înmoaie. Aceştia ar trebui să fie gătiţi complet şi lipicioşi. Dacă nu sunt sufficient de fragezi până când s-a evaporat toată apa, se mai stropesc cu puţin lichid. Odată glazuraţi, se întorc pe toate părţile prin sosul lipicios şi se servesc cu fire de cimbru deasupra.
    2. V.N. per porţie: 79 kilocalorii, 1g proteine, 11g carbohidraţi, 3g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 3g fibre, 11g zahăr, 0,2g sare


Postări populare