Pui dulce acrişor cu ananas

Ingrediente:
    450 gr carne de pui fără os
    1 ardei gras
    1 ceapă mare
    4 felii de ananas (crude sau din conservă)
    2 linguri rase amidon de porumb
    3 linguri oţet
    4 linguri zahăr
    4 linguri kethcup
    4 linguri de sos soia
    1 ou
    o jumătate de linguriţă ulei de susan
    ulei pentru prăjit

Preparare: 


1. Se taie puiul (piept sau pulpe dezosate) peste care se adaugă o lingură rasă de amidon şi oul bătut. Carnea de pui trebuie să se marineze uşor, timp de 10-15 minute. Între timp, curăţaţi ardeiul gras, ceapa şi ananasul (dacă e crud) şi tăiaţi-le în bucăţi potrivit de mari. Pregătiţi un sos din oţet, soia, zahăr, ulei de susan, restul de amidon şi ketchup.

2.Prăjiţi bucăţelele de pui în ulei încins şi scoateţi-le pe un şervet de hârtie pentru a se scurge de surplusul de ulei. Puiul trebuie să fie făcut şi uşor crocant la suprafaţă dar nu foarte rumenit.

3. Încingeţi foarte bine 6 linguri din uleiul folosit pentru prăjit. Folosiţi focul la maximă intensitate deoarece legumele trebuie să fie crocante. Când uleiul e foarte încins aruncaţi în tigaie (evident că un wok ar fi perfect) ceapa şi ardeiul.

4.Când ceapa şi ardeiul încep să se înmoaie, adăugaţi ananasul şi puiul. După ce toate ingredientele s-au încălzit, turnaţi sosul peste ele şi fierbeţi până se leagă toate ingredientele, fără să le fierbeţi şi înmuiaţi peste măsură.

Puiul se serveşte imediat, fierbinte, cu garnitură de orez sau tăieţei.




Postări populare