Sos de morcovi

Ingrediente:
~700g- morcovi,1patrunjel,1ceapa,toate trecute prin sita
~75ml supa(un polonic)
~100ml apa
1lingura ulei
1lingura plina(cu virf) faina
1lingura zahar
1lingura otet
1lingura vin alb
Sare dupa gust

2 foi de dafin

Preparare:

Intr-o craticioara ,puneti zaharul si lasati-l pina se caramelizeaza(aveti grija sa nu se arda!) si stingeti(aveti grija ca stropeste!) cu supa(1polonic!) apoi lasati sa fiarba pina se dizolva caramelul(zaharul ars!)

Intr-un alt vas puneti uleiul si faina si lasati-o pe foc , amestecind continuu, pina faina se prajeste usor ,apoi adaugati ‘caramelul’si amestecati bine sa nu aveti ‘cocoloase’! Adaugati apa si amestecati pina obtineti un sos gros,la care apoi adaugati pe rind morcovii si amestecati pina se omogenizeaza totul. Lasati sa dea doua trei clocote( aveti grija ca stropeste!)! Puneti vinul, otetul, foile de dafin si sare dupa gust!


Daca este prea gros sosul,si il doriti mai ‘subtire’, mai adaugati supa!Daca va place mai acrisor puneti dupa gust mai mult vin sau /si otet,iar daca va place mai dulce puteti adauga zahar!Totul se poate ”ajusta” dupa gustul fiecaruia!

Il puteti servi cu carne fiarta de pui, gaina, vita, cu garnitura de cartofi nature, purée sau cu galuste- Semmelknödel !











Postări populare