Supa de gasca

Ingrediente:
- cca. 4 l. apa
- 1 gasca potrivita, de casa (fara piept sau pulpe)
- 4, 5 morcovi
- 1, 2 radacini patrunjel
- 1 radacina pastarnac 
- 1 telina mica
- 1 ceapa mijlocie
- 2, 3 catei de usturoi
- 1 gulie mica (optional)
- cateva boabe de piper
- sare
- 1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:
Carnea se spala si se pune la fiert, intr-o oala incapatoare, cu apa rece. Astfel, porii se vor inchide foarte incet, iar sucul carnii va face supa mai gustoasa.

Se adauga 1 lingura de sare, care va face spuma sa se adune; o veti indeparta pe masura ce se formeaza cu o spumiera sau chiar cu o lingura ( spuma trebuie indepartata, pentru ca altfel tulbura supa)
Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat in sferturi, precum si restul ingredientelor. Se acopera oala, pentru ca supa sa nu scada prea tare (lasand totusi o mica deschizatura) si se fierbe la foc mic, pentru cca. 2-3 ore.
Cand este gata, se strecoara si se serveste cu verdeata si taitei de casa sau galuste

Postări populare