Briose de ciocolata cu sos cald

Ingrediente
- 1 lingură pudră de cacao
- 100g făină
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
- 50g de zahăr brun fin
- 100ml de lapte
- 1 ou
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns tava

PENTRU SOSUL DE CIOCOLATĂ
300g cremă de vanilie
25g de ciocolată neagră, tăiată bucăţele
Mod de preparare

   Se încinge cuptorul la 170º C/gaz5. Se ung cu ulei şase forme dintr-o tavă de brioşe. Se cerne cacaua într-un bol mare, apoi se adaugă restul ingredientelor uscate. Se amestecă, apoi se face o adâncitură în mijloc.
   Se bat laptele, oul şi uleiul, apoi se toarnă în amestecul de făină şi se mixează repede, ca să se formeze un aluat. Se pune cu lingura în forma de brioşe, apoi se dă tava la cuptor timp de 15 minute sau până când brioşele au crescut şi sunt tari la atingere. Se încălzeşte crema de vanilie la microunde sau într-o tigaie, apoi se adaugă ciocolata şi se amestecă până când s-a topit. Se pun brioşele pe farfurii şi se toarnă peste ele sosul de ciocolată.

via: http://www.goodfood.ro/reteta/muffins-de-ciocolata-cu-sos-cald-135.html

Postări populare