Cum gatim carnea de miel | Retete miel


MIEL CU TARHON
Ingrediente:
1 kg carne de miel, 2 cepe mici, 2 legaturi tarhon verde, 1/2 ceasca suc de rosii, zeama de lamiie, 1 lingurita faina, sare, untdelemn

Mod de preparare:

Se taie carnea bucati. Se pune sa se rumeneasca intr-o cratita cu untdelemn si ceapa tocata. Se acopera. Dupa ce s-a rumenit frumos, se adauga frunzele de tarhon, suc de rosii si o lingurita zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba acoperit. Se adauga putina faina, inmuiata in putina apa. Se pune sare si se lasa sa fiarba.

MIEL LA CUPTOR
Ingrediente:
1 pulpa miel, 2 linguri grasime, sare, piper

Mod de preparare:
Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la cuptor la foc potrivit si se unge din cind in cind. Spre sfirsitul frigerii se da focul mai tare si nu se mai stropeste. Friptura trebuie sa aiba o coaja tare, sa fie bine rumenita, bine fripta, fara sa fie uscata. Cind este gata, se scoate din tava, se scurge grasimea, se toarna in tava o lingura de apa amestecata cu un virf de cutit de faina. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se serveste sosul in sosiera.
Ca garnitura, se serveste piure de cartofi, sote de spanac sau salata verde. Se mai poate servi cu cartofi taiati bucati care se inabusa in tava impreuna cu friptura, dar care se pun in tava numai cu o jumatate de ora inainte de masa. Nu se pun o data cu friptura fiindca s-ar usca prea tare.

COTLETE DE MIEL PANE
Ingrediente:
1 kg cotlete, 1-2 oua, faina, pesmet, 2 linguri grasime, sare, piper

Mod de preparare:
Se desprind coastele de sira spinarii, lasind muschiul legat de coaste. Se despart cotletele una cite una. La fiecare cotlet, se dezlipeste carnea de pe coaste, incepind cu partea dinspre burta, de la cartilaj. Se trage pielita spre muschi, stringindu-se astfel toata carnea linga muschi, iar coasta ramine descarnata. Se pune sare si piper. Se ia fiecare bucata si se da prin faina, ou si pesmet si din nou prin ou. Se prajesc in grasimea bine incinsa.
Se servesc fierbinti cu diferite garnituri, dar mai ales cu salata verde

CIORBA DE MIEL CU SMANTANA SI ZEAMA DE LAMAIE
Ingrediente:
capul si bucati de carne de miel, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, zeama de lamiie, ¼ kg macris, frunze de patrunjel, ½ cana orez, 2 galbenusuri, 2 linguri smintina, sare

Mod de preparare:
Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cind incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cind sint aproape fierte, se adauga macrisul si orezul spalat. Se lasa sa fiarba, se gusta de acru, iar daca este nevoie se adauga zeama de lamiie si se pun frunze de patrunjel fin taiate. Se drege intr-un castron cu doua galbenusuri si doua linguri de smintina. Se poate face si fara macris, iar in acest caz se acreste cu bors sau tot cu zeama de lamiie. In loc de orez, se pot pune galuste, facute dintr-un ou cu putina faina, fierte in ciorba. 


via: http://www.gustos.ro/

Postări populare