Prăjitură Întoarsă cu Mere - Tarte Tatin




Ingrediente:
- Mere (2-3)
- 2 oua
- Faina (200-300 gr)
- Zahar (150 gr)
- Ulei (120 ml)
- Lapte (100 ml)
- Zahar vanilat (un pliculet)
- Praf de copt (o lingurita)
- Unt (80 gr)
- Scortisoara


Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina, un praf de soare, o lingurita de praf de copt.
Se amesteca putin, se pune zaharul, cele 2 oua, uleiul, pliculetul de zahar vanilat, laptele si se incorporeaza bine cu mixerul.

Pentru caramel:
Se pune untul si zaharul intr-o oala, se pune pe foc si se lasa sa se caramelizeze, amestecand din cand in cand.
Optional, se pot pune deja merele deasupra sosului, se presara si scortisoara.

Se curata merele, se scot samburii, se taie rondele, se pun in apa cu lamaie sa nu se oxideze.

Intr-o tava cu margini detasabile se pune sosul de caramel.
Apoi se aseaza merele.
Se presara scortisoara.
Apoi se toarna blatul, uniform si se baga in cuptorul preancalzitm la 180 de grade, pentru 30-40 minute.
Dupa ce scoatem tava, lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi se scoate cu grija si se intoarce pe o tava.

Postări populare