Sparanghel cu sos olandez



Ingrediente :
500 g sparanghel alb, 
8-10 felii subtiri de sunca (prosciutto), 
6-8 cartofi mijlocii, 
un sos olandez gata preparat (sau 2-3 galbenusuri, 
200 g unt, 
2 linguri zeama de lamiie), 
patrunjel tocat fin, 
o lingura de unt

Preparare :
Se cojeste sparanghelul de la 2-3 cm de virf. Se cojesc cartofii si se fierb intregi, la foc potrivit, in apa cu sare. Cind cartofii sint pe jumatate fierti, se fierbe apa cu sare si zahar si o bucatica de unt, intr-o cratita inalta. Cind apa clocoteste se pune sparanghelul. 

Dupa 10-15 minute, se incearca sparanghelul (acesta trebuie sa fie nu prea moale). Se scurge apa de la sparanghel si de la cartofi. Se topeste untul in vasul de la cartofi si se pun din nou cartofii, care se intorc cu grija. Se presara sare si patrunjel. 

Se inveleste sparanghelul (cite 2-3 bucati, dupa preferinta) in felii de sunca. Se aseaza linga garnitura de cartofi si se toarna sosul olandez. Se serveste imediat. 

Pentru sosul olandez: se amesteca galbenusurile cu 1 lingura zeama de lamiie si cu 2-3 linguri de apa. Se da la foc mic si se amesteca rapid, pina cind se ingroasa sosul. In alt vas, se topeste la foc mic untul. Se ia sosul de pe foc si se adauga treptat, amestecindu-se continuu, untul topit. Se adauga inca o lingura de zeama de lamiie. 

Se sareaza si pipereaza dupa gust. 

Se serveste imediat. Restul de sos se tine mereu la cald, intr-un vas pus intr-un vas cu apa fierbinte.




Timp necesar 45 minute
Calorii/portie
Portii 2-3

Postări populare