Ciuperci umplute | Aperitive
Ciuperci umplute cu branza de vaci
Ingrediente :
9 ciuperci mari,
200 g branza de vaci,
1 lingura cu unt,
1 lingura cu ulei,
3 fire de ceapa verde,
1 catel de usturoi,
1/2 legatura de marar,
2 oua,
sare,
piper.
9 ciuperci mari,
200 g branza de vaci,
1 lingura cu unt,
1 lingura cu ulei,
3 fire de ceapa verde,
1 catel de usturoi,
1/2 legatura de marar,
2 oua,
sare,
piper.
Preparare :
Ciupercile se spala si se indeparteaza piciorusele, avand grija sa ramana intacte palariile.
Picioarele ciupercilor,usturoiul si ceapa verde se toaca marunt si se pune la calit in unt si ulei.
Dupa ce se raceste se amesteca cu oualele, branza de vaci si mararul tocat marunt.
Condimentam cu sare si piper.
Ciupercile se umplu cu aceasta compozitie si se dau la cuptor pentru 30 minute pentru gratinare.
Servim fierbinti, ornand cu ceapa verde tocata marunt si patrunjel verde.
Ornare: ceapa verde si patrunjel.
***
Ciuperci umplute cu sunca si crema de branza
Ingrediente :
10 ciuperci champignon
1 ceapa mare
100 g sunca Praga
120 g crema de branza Philadephia
cateva frunze de patrunjel proaspat
20 g branza sarata -rasa
70 g cascaval -ras
sare
piper
1 lingura unt
2 linguri ulei
1 lingura apa
Preparare :
Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam. Coditele le tocam marunt si le calim impreuna cu ceapa, usturoiul si sunca in unt.
Dupa ce s-au calit le amestecam cu crema de branza, asezonam cu sare si piper si asaugam patrinjelul tocat. Umplem palariile cu o lingura din amestecul nostru din tigaie, presaram branzeturile rase pe care le-am amestecat.
Dam ciupercile la cuptor intr-un vas in care am pus ulei si o lingura de apa. Le vom tine in cuptor, la 200°C, pana se rumeneste cascavalul.
Pota buna!
10 ciuperci champignon
1 ceapa mare
100 g sunca Praga
120 g crema de branza Philadephia
cateva frunze de patrunjel proaspat
20 g branza sarata -rasa
70 g cascaval -ras
sare
piper
1 lingura unt
2 linguri ulei
1 lingura apa
Preparare :
Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam. Coditele le tocam marunt si le calim impreuna cu ceapa, usturoiul si sunca in unt.
Dupa ce s-au calit le amestecam cu crema de branza, asezonam cu sare si piper si asaugam patrinjelul tocat. Umplem palariile cu o lingura din amestecul nostru din tigaie, presaram branzeturile rase pe care le-am amestecat.
Dam ciupercile la cuptor intr-un vas in care am pus ulei si o lingura de apa. Le vom tine in cuptor, la 200°C, pana se rumeneste cascavalul.
Pota buna!
***
Ciuperci umplute cu piept de pui
Ingrediente :
ciuperci,
200 gr piept de pui,
1 ceapa verde,
1/2 ardei capia rosu,
1 rosie,
sare,
piper,
boia de ardei,
ulei,
cascaval.
Preparare :
Curatam ciupercile, taiem coziile si tocam marunt, taiem legumele si pieptul de pui marunt... intr-o tigaie punem pieptul de pui la prajit in ulei, condimentam si lasam 2-3 min... adaugam ceapa verde, lasam un min, ardeiul, coziile de ciuperci, rosia si lasam pe foc mediu sa scada... intr-o tava punem hartie de copt, ungem cu unt sau ulei si asezam ciupercile, punem din compozitia de carne si legume, introducem la cuptor cca 20 min, se scoate tava si se pune cascaval taiat feliute subtiri peste ciuperci... se mai lasa la cuptor pana ce se topeste cascavalul.
ciuperci,
200 gr piept de pui,
1 ceapa verde,
1/2 ardei capia rosu,
1 rosie,
sare,
piper,
boia de ardei,
ulei,
cascaval.
Preparare :
Curatam ciupercile, taiem coziile si tocam marunt, taiem legumele si pieptul de pui marunt... intr-o tigaie punem pieptul de pui la prajit in ulei, condimentam si lasam 2-3 min... adaugam ceapa verde, lasam un min, ardeiul, coziile de ciuperci, rosia si lasam pe foc mediu sa scada... intr-o tava punem hartie de copt, ungem cu unt sau ulei si asezam ciupercile, punem din compozitia de carne si legume, introducem la cuptor cca 20 min, se scoate tava si se pune cascaval taiat feliute subtiri peste ciuperci... se mai lasa la cuptor pana ce se topeste cascavalul.
POFTA BUNA!
***
Ciuperci umplute cu telemea si morcov
Ingrediente :
8 ciuperci mai mari,
telemea de vaca,
morcov dat pe razatoarea mare,
marar,
sare daca este nevoie.
Mod de preparare :
Ciupercile se curata de pielita, se sareaza inauntru si se lasa cu gura in jos pentru a se scurge de apa.
Telemeaua se da pe razatoare, se amesteca cu mararul tocat marunt si morcovul. Se umple ciupercile cu acest amestec si se coc in cuptorul incins bine, aprox.20 minute.
Dupa ce sunt gata se scot pe servetel absorbant pentru a scapa de excesul de apa lasat de ciuperci.
8 ciuperci mai mari,
telemea de vaca,
morcov dat pe razatoarea mare,
marar,
sare daca este nevoie.
Mod de preparare :
Ciupercile se curata de pielita, se sareaza inauntru si se lasa cu gura in jos pentru a se scurge de apa.
Telemeaua se da pe razatoare, se amesteca cu mararul tocat marunt si morcovul. Se umple ciupercile cu acest amestec si se coc in cuptorul incins bine, aprox.20 minute.
Dupa ce sunt gata se scot pe servetel absorbant pentru a scapa de excesul de apa lasat de ciuperci.