Unt aromat cu verdeata, usturoi si ceapa
Ingrediente:
- un pachet de 200 grame de unt
- 2-3 catei de usturoi
- 2 cm de praz
- o ceapa mica
- 1-2 lingurita de busuioc proaspat
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de patrunjel
- 1-2 fire de marar
- 1-2 fire de patrunjel
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Lasa untul la caldura, pana cand capata o textura moale (nu il topi la foc!).
Untul se pune apoi intr-un blender si se adauga celalalte ingrediente maruntite foarte putin (taiate grob).
Daca nu aveti un blender, mixul se poate face la fel de bine daca tocati verdeturile marunt si apoi le amestecati cu untul la temperatura camerei.
se amesteca cu 2 catei de usturoi si o lingurita de ceapa, taiate fin.
Se mai pot adauga urmatoarele verdeturi: 1 lingurita de busuioc proaspat, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita de
patrunjel, toate taiate foarte marunt.
Se mesteca bine si se pastreaza la frigider.
***
Alte retete de unt aromat:
***
Unt cu parmezan si ardei iute
Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 2 lingurite de parmezan ras si 1/8 lingurita de arde iute tocat
marunt (dar sa fie iute!). Lasa la rece.
Servire:
La tartine – va avea un gust diferit fata de untul normal si poti manca tartine doar cu acest unt aromat.
La fripturi – in special de porc. Unge feliile de carne cu putin unt aromat si vor avea o savoare aparte.
La piureul de cartofi. Adauga o parte unt normal, o parte unt aromat atunci cand prepari piure.
- un pachet de 200 grame de unt
- 2-3 catei de usturoi
- 2 cm de praz
- o ceapa mica
- 1-2 lingurita de busuioc proaspat
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de patrunjel
- 1-2 fire de marar
- 1-2 fire de patrunjel
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Lasa untul la caldura, pana cand capata o textura moale (nu il topi la foc!).
Untul se pune apoi intr-un blender si se adauga celalalte ingrediente maruntite foarte putin (taiate grob).
Daca nu aveti un blender, mixul se poate face la fel de bine daca tocati verdeturile marunt si apoi le amestecati cu untul la temperatura camerei.
se amesteca cu 2 catei de usturoi si o lingurita de ceapa, taiate fin.
Se mai pot adauga urmatoarele verdeturi: 1 lingurita de busuioc proaspat, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita de
patrunjel, toate taiate foarte marunt.
Se mesteca bine si se pastreaza la frigider.
***
Alte retete de unt aromat:
***
Unt cu parmezan si ardei iute
Intr-un castronas, amesteca un pachet de unt moale cu 2 lingurite de parmezan ras si 1/8 lingurita de arde iute tocat
marunt (dar sa fie iute!). Lasa la rece.
Servire:
La tartine – va avea un gust diferit fata de untul normal si poti manca tartine doar cu acest unt aromat.
La fripturi – in special de porc. Unge feliile de carne cu putin unt aromat si vor avea o savoare aparte.
La piureul de cartofi. Adauga o parte unt normal, o parte unt aromat atunci cand prepari piure.
So you've grown all those great herbs now what do you do with them? You make - Herb Butter... so easy...so beautiful...so delicious!
Salmon with Lemon Herb Butter
Compound Herb Butter
Grilled salmon with lemon and herb butter sauce
Herb Butter and Smoked Mozzarella Mushrooms, would be excellent with steak, no
Roasted Garlic Butter Spread - BEST GARLIC BREAD EVER!
steaks with herb butter.