Chiftele de dovleac
Ingrediente:
3 dovlecei mari
branza (de oaie, de vaca si ceva cascaval)
2 oua
3 felii paine
2 liguri de pesmet
2 linguri de faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
sare, piper
2 lingurite boia dulce
verdeata tocata: marar
Preparare:
- Se dau pe razatoarea mare dovleceii. Peste dovlecelul razuit se adauga trei lingurite sare si se lasa 15 min.
Apoi se storc bine, ca sa nu se imprastie prin tigaie.
- Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga peste dovleci.
- Adaugati ouale intregi, feliile de paine inmuiate in apa si stoarse bine, bicarbonatul, faina, sarea, boiaua si piperul, iar la final pesmetul pentru a face continutul mai pufos.
- Daca mai trebuie faina puteti sa mai adaugati, consistenta trebuie sa fie ca a unei smantani groase.
Se incinge uleiul bine si se adauga compozitia cu lingura.
Se prajesc pana se rumenesc bine.
Mod de servire:
Se serveste cu un sos din iaurt sau smantana, marar si usturoi zdrobit.