Trufe de ciocolata
Ingrediente:
225 gr ciocolata neagra (50% cacao)
70 gr unt
1 priza sare
1 galbenus de ou
100 ml apa clocotita
2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Ciocolata si untul bucatele te pun intr-un vas pe abur si se topesc.
Se adauga sarea si se amesteca, pana la omogenizare.
Se toarna acest amestec intr-un robot de bucatarie.
Se bate galbenusul cu telul.
Se adauga apa fierbinte, in fir subtire, in timp ce amestecati neantrerupt cu telul.
Se toarna acest amestec peste ciocolata din robot si se mixeaza la viteza medie timp de 1 minut sa se aereze bine ciocolata.
Cand opriti robotul veti vedea mici bulinute de aer prin ciocolata.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic si nivelati.
Dati la frigider cateva ore, pana se intareste.
Scoateti ciocolata din tava cu ajutorul foliei. Taiati patrate, dreptunghiuri sau inimioare (ce forme doriti). Treceti tot timpul cutitul sau cutterul folosit prin apa fierbinte, se va taia mai usor.
Treceti bucatile prin cacao.
Pofta buna!