Budinca de cartofi la cuptor
Se fierb cartofii decojiti, in apa la care am adaugat un praf de sare. Ii incercam cu o furculita si cand intra usor in ei, inseamna ca sunt fierti. Ii strecuram de apa si ii lasam sa se raceasca putin.
Ungem vasul cu unt si il punem la cuptor.
Taiem cartofii rondele la grosime de aproximativ 1 cm. Apoi asezam primul strat de cartofi, presaram putina sare si piper, punem untul ramas taiat cubulete si presaram cascavalul ras, dupa care adaugam urmatorul strat de cartofi.
Batem 2 oua intregi cu un praf de sare. Intr-un bol separat, frecam faina cu laptele rece pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam smantana peste si batem usor cu telul pana se omogenizeze bine. Turnam aceasta compozitie peste ouale batute si amestecam bine, apoi o turnam uniform peste cartofi. Presaram deasupra putin pesmet si punem vasul la cuptorul incalzit in prealabil pentru aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu, pana vedem ca a prins crusta frumoasa.
Se serverste fierbinte, alaturi de salate diverse sau muraturi.