Cartofi frantuzesti | Cartofi frantuzesti la cuptor

Ingrediente :
cartofi
smantana 
oua fierte
cascaval

Mod de preparare :
Se fierb cartofii si se taie rondele.
Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte.

Stratul de sus trebuie sa fie de cartofi si se toarna smintina deasupra. Dupa preferinta, la fiecare strat se poate adauga cascaval. Se pune la cuptor pina se rumeneste.

Mod de servire :
Aceasta mincare este mai buna fierbinte, dar poate fi mincata si rece.

*** 

Cartofi frantuzesti :

Ingrediente :
7-8 cartofi
100 gr de unt
100 gr cascaval ras sau parmezan ras
250 ml smantana
sare
piper
2 linguri de faina
unt pentru uns tava


Preparare
:
Cartofii se fierb in coaja, dupa care se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata coaja si se taie felii subtiri.
Intr-un castron se amesteca untul topit, smantana, faina, sare, piper si o mana de cascaval ras. Feliile de cartofi se pun in sos si se amesteca usor, dupa care se aranjeaza intr-un strat uniform in tava unsa cu unt. Se pune restul de cascaval deasupra si tava se da la cuptor circa 30 de minute, pana cand preparatul se rumeneste usor deasupra.
Cartofii frantuzesti se servesc alaturi de friptura de pui sau vita la gratar.

Postări populare