Salata coleslaw
Ingrediente:
- 1 varza alba mica, rosie sau o combinatie din ambele
- 2 morcovi
- 2 mere verzi
- o ceapa rosie, taiata solzisori
- 4 linguri de maioneza
- 1 lingura smantana
- 2 linguri de muştar
- 3 linguri de oţet de mere
- 1 lingură de miere sau zahar
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii, ceapa şi merele. Îndepărtaţi cotoarele merelor.
Tăiaţi merele, ceapa şi morcovii solzisori sau răzuiţi-i mare.
Daţi varza prin răzătoare sau tăiaţi-o fin din cuţit.
Amestecaţi varza cu merele, ceapa şi morcovii.
Asezonaţi cu puţină sare şi piper, lasati sa stea aproximativ 20 de minute.
Scurgeti lichidul rezultat.
Amestecaţi maioneza cu muştarul, oţetul (sau stoarceti lamaie), mierea si smantana.
Adăugaţi dressingul peste salată şi amestecaţi bine.
Lăsaţi salata la rece pentru a se pătrunde minim 15-20 de minute.
Mai puteti adauga si nuci caju.
Salata coleslaw se serveşte rece sau la temperatura camerei alături de preparate la grătar.