Tocana de miel
Ingrediente:
800 gr. carne miel,
2 buc. praz,
4 buc. morcovi,
1 buc. telina,
1 buc. radacina patrunjel,
5 buc. cartofi,
o lingura faina,
6 cuisoare,
1 buc. lamiie
Mod de preparare:
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga carnea taiata in bucatele (fara oase). Indata ce carnea a fiert, se scoate si se tine la cald, intr-o cratita pe aburi. Se strecoara supa prin sita, se adauga o lingura de faina, sucul de lamiie, iar la sfirsit, bucatelele de carne.
Se lasa cratita pe foc mic, sa mai dea citeva clocote, apoi se serveste tocana fierbinte.
800 gr. carne miel,
2 buc. praz,
4 buc. morcovi,
1 buc. telina,
1 buc. radacina patrunjel,
5 buc. cartofi,
o lingura faina,
6 cuisoare,
1 buc. lamiie
Mod de preparare:
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga carnea taiata in bucatele (fara oase). Indata ce carnea a fiert, se scoate si se tine la cald, intr-o cratita pe aburi. Se strecoara supa prin sita, se adauga o lingura de faina, sucul de lamiie, iar la sfirsit, bucatelele de carne.
Se lasa cratita pe foc mic, sa mai dea citeva clocote, apoi se serveste tocana fierbinte.