Ficat de porc cu sos
Ficat de porc cu sos
Ingrediente reteta Ficat de porc cu sos:
- 300 g ficat de porc
- 1 pahar lapte
- 4 linguri pasta de tomate
- 1 lingura faina
- 1 lingurita cimbru
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei, sare si piper
Mod de preparare ficat de porc cu sos:
Taiem ficatul de porc in fasii de marimea si grosimea dorita. Punem bucatile de ficat intr-un vas, adaugam laptele si lasam ficatul sa stea in laptem minim 30 de minute.
Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie si adaugam bucatile de ficat.
Prajim ficatul pe ambele parti circa cinci minute, pana cand isi schimba putin culoarea, apoi il scotem din tigaie.
Taiem ceapa julien si o punem la calit in uleiul in care am prajit ficatul. In momentul in care ceapa incepe sa se inmoaie vom adauga lingura de faina si apoi amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase in sos.
Peste ceapa si faina punem bucatile prajite de ficat de porc si doua-trei linguri de apa.
Lasam ficatul de porc sa se mai prajeasca inca cinci-zece minute, apoi adaugam pasta de tomate subtiata cu putina apa sau vin. Lasam apoi ficatul de porc cu sos sa fiarba zece minute iar cand este gata adaugam cimbrul si usturoiul taiat feliute. Luam tigaia de pe foc, o acoperim cu un capac si o tinem asa cateva minute pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.
Se poate servi cu mamaliga sau puree de cartofi.
Ingrediente reteta Ficat de porc cu sos:
- 300 g ficat de porc
- 1 pahar lapte
- 4 linguri pasta de tomate
- 1 lingura faina
- 1 lingurita cimbru
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei, sare si piper
Mod de preparare ficat de porc cu sos:
Taiem ficatul de porc in fasii de marimea si grosimea dorita. Punem bucatile de ficat intr-un vas, adaugam laptele si lasam ficatul sa stea in laptem minim 30 de minute.
Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie si adaugam bucatile de ficat.
Prajim ficatul pe ambele parti circa cinci minute, pana cand isi schimba putin culoarea, apoi il scotem din tigaie.
Taiem ceapa julien si o punem la calit in uleiul in care am prajit ficatul. In momentul in care ceapa incepe sa se inmoaie vom adauga lingura de faina si apoi amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase in sos.
Peste ceapa si faina punem bucatile prajite de ficat de porc si doua-trei linguri de apa.
Lasam ficatul de porc sa se mai prajeasca inca cinci-zece minute, apoi adaugam pasta de tomate subtiata cu putina apa sau vin. Lasam apoi ficatul de porc cu sos sa fiarba zece minute iar cand este gata adaugam cimbrul si usturoiul taiat feliute. Luam tigaia de pe foc, o acoperim cu un capac si o tinem asa cateva minute pentru a-si lasa gustul condimentele in ficatul de porc cu sos.
Se poate servi cu mamaliga sau puree de cartofi.