Papricas de pui cu smantana
Papricas de pui cu smantana
Ingrediente Papricas de pui cu smantana:
-800 de grame-1 kg de carne de pui
-200 de grame de smantana
-cat de multa ceapa
-2 linguri de ulei
-sare
-piper
-o lingura de paprika de ardei dulce
-2 linguri de faina
-2 ardei grasi sau capia
-1 catel mic de usturoi zdrobit
-foaie de dafin
-verdeata (patrunjel verde tocat)
Pentru galuste:
-2 oua
-1/2 lingurita sare
-faina cat cuprinde ca sa se formeze o pasta care sa aibe consistenta unei creme
Mod de preparare:
Carnea se prajeste in ulei, pe toate partile, sa se coaguleaze sangele si sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce toate bucatile sunt rumenite la suprafata, carnea se scoate si se pastreaza intr-un loc cald. Atentie, nu trebuie sa fie gatita carnea in profunzime, doar rumenita.
In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata, adaugand dafinul si sarea, pana devine sticloasa. Acum se adauga, daca se folosesc, si ardeii curatati de casuta semintelor si taiati in jumatati sau sferturi, la fel catelul de usturoi fin zdrobit. Ardeii se lasa in bucati mari ca sa se poata indeparta pielitele la final.
Cand ceapa devine sticloasa, se adauga paprika dulce si se amesteca rapid ca sa se impregneze cu grasimea din cratita. Se adauga imediat carnea cu tot cu sucul pe care l-a lasat si se stinge cu apa fierbinte. Atentie, trebuie sa se lucreze repede, pentru ca boiaua de ardei se caramelizeaza usor si isi schimba gustul.
Se lasa sa fiarba pana carnea e moale, verificand in permanenta sa aiba suficient lichid. Dupa ce carnea e frageda se mai lasa pe foc mic sa scada sosul. Tot acum se indeparteaza si pielitele de ardei (daca s-au folosit).
Daca se doreste sa se puna si galuste in mancare, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se adauga pe rand faina, amestecand continuu pana la obtinerea unei compozitii de consistenta unei creme. Se inmoaie o lingura in lichidul clocotit din oala si cu ea se formeaza galuste care se plonjeaza in mancare. Galustele vor fierbe foarte rapid, in 2-3 minute vor fi gata.
Intr-un castron se omogenizeaza smantana cu faina, se adauga 3-4 linguri de apa rece si se amesteca bine. Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca.
Se da in cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper. Se presara verdeata tocata.
Mancarea asta se potriveste cu orice garnitura adecvata altei mancari cu sos: cartofi natur, puree de cartofi, orez, paste, galustele fierte in sos, mamaliga.
Ingrediente Papricas de pui cu smantana:
-800 de grame-1 kg de carne de pui
-200 de grame de smantana
-cat de multa ceapa
-2 linguri de ulei
-sare
-piper
-o lingura de paprika de ardei dulce
-2 linguri de faina
-2 ardei grasi sau capia
-1 catel mic de usturoi zdrobit
-foaie de dafin
-verdeata (patrunjel verde tocat)
Pentru galuste:
-2 oua
-1/2 lingurita sare
-faina cat cuprinde ca sa se formeze o pasta care sa aibe consistenta unei creme
Mod de preparare:
Carnea se prajeste in ulei, pe toate partile, sa se coaguleaze sangele si sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce toate bucatile sunt rumenite la suprafata, carnea se scoate si se pastreaza intr-un loc cald. Atentie, nu trebuie sa fie gatita carnea in profunzime, doar rumenita.
In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata, adaugand dafinul si sarea, pana devine sticloasa. Acum se adauga, daca se folosesc, si ardeii curatati de casuta semintelor si taiati in jumatati sau sferturi, la fel catelul de usturoi fin zdrobit. Ardeii se lasa in bucati mari ca sa se poata indeparta pielitele la final.
Cand ceapa devine sticloasa, se adauga paprika dulce si se amesteca rapid ca sa se impregneze cu grasimea din cratita. Se adauga imediat carnea cu tot cu sucul pe care l-a lasat si se stinge cu apa fierbinte. Atentie, trebuie sa se lucreze repede, pentru ca boiaua de ardei se caramelizeaza usor si isi schimba gustul.
Se lasa sa fiarba pana carnea e moale, verificand in permanenta sa aiba suficient lichid. Dupa ce carnea e frageda se mai lasa pe foc mic sa scada sosul. Tot acum se indeparteaza si pielitele de ardei (daca s-au folosit).
Daca se doreste sa se puna si galuste in mancare, se bat cele doua oua cu un praf de sare si se adauga pe rand faina, amestecand continuu pana la obtinerea unei compozitii de consistenta unei creme. Se inmoaie o lingura in lichidul clocotit din oala si cu ea se formeaza galuste care se plonjeaza in mancare. Galustele vor fierbe foarte rapid, in 2-3 minute vor fi gata.
Intr-un castron se omogenizeaza smantana cu faina, se adauga 3-4 linguri de apa rece si se amesteca bine. Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca.
Se da in cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper. Se presara verdeata tocata.
Mancarea asta se potriveste cu orice garnitura adecvata altei mancari cu sos: cartofi natur, puree de cartofi, orez, paste, galustele fierte in sos, mamaliga.
photo credits: http://christianskochstudio.blogspot.ro/2011/03/paprikas-csirke.html