Spaghetti cu sos de smantana si sunca
Ingrediente:
100 gr spaghetti
sare
150 gr sunca
100 gr smantana
o lingura de faina
o ceapa mica
piper
patrunjel
Mod de preparare:
Se taie sunca in cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc pentru cateva minute, ca sa se rumeneasca.
Nu se pune ulei pentru ca deja are grasime care oricum se scurge, dupa care se da deoparte.
Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se dau printr-un jet de apa rece, ca sa nu se prinda.
Intr-un castron se amesteca smantana cu faina, cu sare si piper, iar daca vreti mai puteti adauga si alte condimente.
Intr-o alta tigaie se inmoaie ceapa taiata fin in putin ulei de masline cu o lingura de apa, dupa care se adauga smantana din castron. Dupa 1-2 minute se adauga si sunca, dupa care se opreste focul si se amesteca.
Sosul se toarna peste paste, se amesteca si se serveste. Se orneaza cu patrunjel, insa daca va place puteti adauga mai mult chiar in sos.
100 gr spaghetti
sare
150 gr sunca
100 gr smantana
o lingura de faina
o ceapa mica
piper
patrunjel
Mod de preparare:
Se taie sunca in cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc pentru cateva minute, ca sa se rumeneasca.
Nu se pune ulei pentru ca deja are grasime care oricum se scurge, dupa care se da deoparte.
Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se dau printr-un jet de apa rece, ca sa nu se prinda.
Intr-un castron se amesteca smantana cu faina, cu sare si piper, iar daca vreti mai puteti adauga si alte condimente.
Intr-o alta tigaie se inmoaie ceapa taiata fin in putin ulei de masline cu o lingura de apa, dupa care se adauga smantana din castron. Dupa 1-2 minute se adauga si sunca, dupa care se opreste focul si se amesteca.
Sosul se toarna peste paste, se amesteca si se serveste. Se orneaza cu patrunjel, insa daca va place puteti adauga mai mult chiar in sos.