Reteta Macarons
Ingrediente:
Pentru biscuite macaron:
300 g pudra de migdale
300 g zahar pudra
220 g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare)
seminte de la 3 batoane de vanilie
300 g de zahar
Crema de vanilie:
400 g smantana lichida
4 batoane de vanilie
500 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Pentru biscuite:
Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de vanilie, usor, cu o spatula.
Separat, se bate restul de compozitie format din albusurile si zaharul ramase, pana la o consistenta de bezea.
Se incorporeaza in aluatul anterior. Cu un posh se fac discuri de 3 cm diametru. Se baga la cuptor, incalzit la 140 grade, timp de 12-15 minute.
Pentru crema:
Se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga, in 3 etape, in ciocolata alba, prealabil topita. Se pune crema intr -o tava si se lasa 6 ore la frigider, pana se cristalizeaza. Se umplu pastilele de macaron, ca o pricomigdala, si se lasa o noapte la frigider.
Pofta buna!
via: http://topchef.a1.ro/reteta-juratului-tudor-constantinescu-macarons-de-paris-95.html