Tagliatelle de casa
Tagliatelle de casa
pentru 4 portii de paste:
300 de grame de faina pe care o puneti intr-un castron
In mijloc spargeti 3 oua mari (cate un ou pentru fiecare suta de grame). In mod normal nu trebuie sa puneti sare, deoarece se considera ca puneti sare in apa in care le veti fierbe.
-incepeti sa bateti ouale, incorporand treptat faina de pe margini.
Dupa ce aluatul incepe sa se intareasca, incepeti sa il framanati cu mana pe un fund de lemn sau un blat. Trebuie sa il framantati bine pentru a obtine un aluat omogen.
Va avertizez ca nu este un lucru chiar usor de facut, deoarece aluatul nu este foarte flexibil (contine doar faina si oua, nu trebuie sa puneti apa sau alte lichide).
Dupa ce aluatul poate fi prelucrat fara sa lase firimituri, lasati-l 10 minute sa se odihneasca, timp in care pregatiti si instalati masina. Impratiti apoi aluatul in mai multe bucati si le introduceti intre rolele masinii. Masina vine cu setari diferite de grosime a foilor rezultate. Incepeti de la cea mai groasa, si micsorati apoi distanta dinre role pana ajungeti la dimensiunea dorita.
Procedati la fel cu toate bucatile de aluat. Aveti grija ca dupa ce le scoateti din masina sa le intindeti pe blatul de lucru. In acest moment aveti niste foi potrivite pentru o lasagna. Trebuie doar sa aveti grija si sa le taiati in forme potrivite (rotunde, patrate sau ovale), in functie de forma in care veti face lasagna.
Montati apoi sistemul pentru taiat pastele. Majoritatea modelelor vin cu 2 setari – pentru paste mai late sau pentru taitei. Procedati la fel ca la pasul precedent, doar ca de aceasta data trebuie sa introduceti intre role foile facute in pasul anterior.
Puteti pune rezultatul la uscat, pe foi de ziar, pentru o noapte si mai bine. Apoi le puteti pastra pentru un timp indelungat in pungi de hartie, pentru a le folosi cand aveti nevoie de ele.
via: http://www.razvananton.ro/tagliatelle-de-casa/
pentru 4 portii de paste:
300 de grame de faina pe care o puneti intr-un castron
In mijloc spargeti 3 oua mari (cate un ou pentru fiecare suta de grame). In mod normal nu trebuie sa puneti sare, deoarece se considera ca puneti sare in apa in care le veti fierbe.
-incepeti sa bateti ouale, incorporand treptat faina de pe margini.
Dupa ce aluatul incepe sa se intareasca, incepeti sa il framanati cu mana pe un fund de lemn sau un blat. Trebuie sa il framantati bine pentru a obtine un aluat omogen.
Va avertizez ca nu este un lucru chiar usor de facut, deoarece aluatul nu este foarte flexibil (contine doar faina si oua, nu trebuie sa puneti apa sau alte lichide).
Dupa ce aluatul poate fi prelucrat fara sa lase firimituri, lasati-l 10 minute sa se odihneasca, timp in care pregatiti si instalati masina. Impratiti apoi aluatul in mai multe bucati si le introduceti intre rolele masinii. Masina vine cu setari diferite de grosime a foilor rezultate. Incepeti de la cea mai groasa, si micsorati apoi distanta dinre role pana ajungeti la dimensiunea dorita.
Procedati la fel cu toate bucatile de aluat. Aveti grija ca dupa ce le scoateti din masina sa le intindeti pe blatul de lucru. In acest moment aveti niste foi potrivite pentru o lasagna. Trebuie doar sa aveti grija si sa le taiati in forme potrivite (rotunde, patrate sau ovale), in functie de forma in care veti face lasagna.
Montati apoi sistemul pentru taiat pastele. Majoritatea modelelor vin cu 2 setari – pentru paste mai late sau pentru taitei. Procedati la fel ca la pasul precedent, doar ca de aceasta data trebuie sa introduceti intre role foile facute in pasul anterior.
Puteti pune rezultatul la uscat, pe foi de ziar, pentru o noapte si mai bine. Apoi le puteti pastra pentru un timp indelungat in pungi de hartie, pentru a le folosi cand aveti nevoie de ele.
via: http://www.razvananton.ro/tagliatelle-de-casa/