Briose cu cacao
Ingrediente
2 cani de faina
1 cana de zahar
o jumatate de lingurita de sare
1 pliculet de praf de copt
1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
1 pliculet de zahar vanilat
3-6 linguri de cacao
1 cana de lapte sau iaurt
2 oua mari
esenta (rom, vanilie, etc)
100ml de apa.
90 ml ulei
ulei pentru tapetat tava
hartie de copt pentru briose
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Se amesteca usor.
In alt bol se pun ouale batute, laptele, uleiul, esenta si zaharul vanilat.
Se toarna incetul cu incetul amestecul lichid peste cel cu faina.
Se amesteca numai cat sa se incorporeze.
Se pun hartiile de briose in forma si se toarna compozitia.
Se da la cuptor cam 25 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.
Se pot pune in compozitie si stafide imbibate in rom, zmeura, afine, nuci, alune, etc.
2 cani de faina
1 cana de zahar
o jumatate de lingurita de sare
1 pliculet de praf de copt
1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
1 pliculet de zahar vanilat
3-6 linguri de cacao
1 cana de lapte sau iaurt
2 oua mari
esenta (rom, vanilie, etc)
100ml de apa.
90 ml ulei
ulei pentru tapetat tava
hartie de copt pentru briose
Mod de preparare
Intr-un bol se pune faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Se amesteca usor.
In alt bol se pun ouale batute, laptele, uleiul, esenta si zaharul vanilat.
Se toarna incetul cu incetul amestecul lichid peste cel cu faina.
Se amesteca numai cat sa se incorporeze.
Se pun hartiile de briose in forma si se toarna compozitia.
Se da la cuptor cam 25 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.
Se pot pune in compozitie si stafide imbibate in rom, zmeura, afine, nuci, alune, etc.