Reteta Clafoutis cu cirese

Aceasta reteta cu cirese, numita "Clafoutis" este una dintre cele mai simple deserturi franceze puteți face vreodată, pur și simplu perfect pentru sezonul de cires si este absolut uimitor. O cremă ca bază și o mulțime de cireșe pe partea de sus, stropite cu un pic de zahăr pudră. Este servita cel mai bine calda, fie ca desert sau chiar la micul dejun.

Pentru baza ai nevoie doar de cateva ingrediente pe care trebuie mereu in casa ca ouă, unt, faina si lapte. 
Trebuie doar să le amesteci toate împreună pentru a forma un aluat gros ca de clatite și totul este turnat peste cireșele fără sâmburi. Coaceți până se umfla aluatul.
Este una dintre cele mai bune deserturi de vară. 

Timp de preparare: 15 min
Timp de coacere: 40 minute
Timp total de preparare: 55 min

Ingrediente:
ptr aproximativ 6-8 portii

600 g cireșe dulci fără sâmburi
2 linguri (30 g) de unt topit
4 oua
1 cană (240 ml) de lapte
3/4 cană (100g) făină
1/4 linguriță de sare
1/2 cana (100g) de zahăr
1/2 linguriță extract de migdale (sau 3 picături de migdale esenta)
extract de vanilie 1/2 lingurita
zahăr pudră



Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 350F (180C). Se unge o tava de copt de 26cm cu unt. Se presara aproximativ 2 linguri de zahar.

Se aranjeaza cireșele într-un singur strat.
Se amesteca restul de zahăr și sare, se amestecă în făină. 
Adaugati lapte, extract de vanilie, extract de migdale si amestecati bine pana la omogenizare. 
Adaugati untul topit și se amestecati pentru a combina.
Rezultatul este similar cu amestecul de clătite. 
Se toarnă amestecul peste cireșe.

Coaceți timp de aproximativ 40-45 minute, până compozitia se umfla și devine aurie. 
Se tine la rece pe un suport pentru câteva minute în timp ce se dezumflă. 
Se presara cu zahar pudra inainte de servire. 

Servi poate servi rece sau calda.






Postări populare