Mancare de mazare cu carne de pui
Ingrediente mancare de mazare cu carne de pui:
300 g pui (piept sau pulpe)
500 g mazare verde
100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa mica
1 lingura faina
ulei, sare, frunze de patrunjel
Modul de preparare a retetei:
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei.
Se adauga carnea de pui - pieptul se taie in bucati potrivite, pulpele se pot pune intregi; se adauga si 1/3 lingurita de sare. Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute, apoi se adauga mazarea, apa cat sa acopere mancarea si se lasa sa fiarba.
Se poate folosi mazare proaspata, mazare congelata sau mazare din conserva; daca folosim mazare de la conserva trebuie sa inabusim ceva mai mult timp carnea inainte de a adauga mazarea, pentru ca aceasta este deja fiarta.
Dupa 20-30 minute, daca carnea si mazarea sunt fierte, se dizolva faina in sucul de rosii si se adauga la mancare. Se potriveste de sare, se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se poate servi.
300 g pui (piept sau pulpe)
500 g mazare verde
100 ml suc de rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa mica
1 lingura faina
ulei, sare, frunze de patrunjel
Modul de preparare a retetei:
Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei.
Se adauga carnea de pui - pieptul se taie in bucati potrivite, pulpele se pot pune intregi; se adauga si 1/3 lingurita de sare. Se lasa sa se inabuse aprox. 10 minute, apoi se adauga mazarea, apa cat sa acopere mancarea si se lasa sa fiarba.
Se poate folosi mazare proaspata, mazare congelata sau mazare din conserva; daca folosim mazare de la conserva trebuie sa inabusim ceva mai mult timp carnea inainte de a adauga mazarea, pentru ca aceasta este deja fiarta.
Dupa 20-30 minute, daca carnea si mazarea sunt fierte, se dizolva faina in sucul de rosii si se adauga la mancare. Se potriveste de sare, se mai lasa pe foc cateva minute apoi se da la o parte, se presara cu frunze de patrunjel tocate si se poate servi.