Panna Cotta cu sirop

INGREDIENTE
500 ml frisca lichida
90 ml lapte 
100 gr. zahar
1 plic gelatina (10 grame)
1 fiola esenta (vanilie)
2 linguri sirop gros de visine sau alte fructe (de preferat facut in casa)

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE
   Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml lapte.
Amestecam intr-o oala de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. 
   Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru ca nu se va mai inchega gelatina.
   Oprim focul si turnam amestecul in boluri de sticla umezite cu putina apa rece sau in forme de silicon.
   
   Lasam la frigider minim 3 ore, scoatem din forme panna cotta si servim adaugand deasupra sirop de visine.






Postări populare