Strudel cu dovleac
500 g aluat de foietaj
500 g miez de dovleac (ludaie)
3 linguri rase de zahar
2 linguri rase de gris
putina scortisoara praf
un galbenus de ou
putin ulei pentru uns tava
Am folosit aluat de foietaj congelat din comert. Odata si-odata tot am sa ma apuc sa fac aluat din acesta in casa, dar azi n-a fost ziua aia. Miezul de dovleac se da prin razatoarea mare si se amesteca cu zaharul si grisul. Se lasa sa stea, acoperit in frigider, pana se dezgheata aluatul. Dam drumul la cuptor la foc mic.
Taiem foaia de aluat in bucati patrate (cat de mari doriti). Pe mijloc, crestati cu cutitul cateva crapaturi. Asezati in patratul de aluat, cata umplutura incape. Impaturati bine, sa nu se desfaca. Asezati in tava cu taieturile in sus.
Daca va mai ramane umplutura, puteti sa o pastrati in congelator pana data viitoare.
Ungeti placintele cu galbenus de ou si introduceti-le in cuptor la foc mic pentru aproximativ 20 de minute sau pana devin aurii.