Varza la cuptor cu varza murata si varza proaspata
Ingrediente reteta Varza la cuptor
- 2 verze murate (micute)
- 1/2 varza proaspata
- un ardei
- un morcov
- o ceapa
- 3 linguri pasta de tomate
- o lingurita cimbru
- o lingurita chimen
- 3 foi de dafin
- o legatura marar
- 4 linguri ulei
- piper
Modul de preparare a retetei
Tocam marunt ardeiul, morcovul, ceapa si cele doua feluri de varza. Punem intr-o cratita patru linguri de ulei la incins si apoi calim cateva minute ceapa, ardeiul si morcovul tocate. Atunci cand acestea incep sa se inmoaie, adaugam la calit varza proaspata.
In momentul in care varza proaspata incepe si ea sa se inmoaie, punem varza murata. Mai lasam la foc mediu circa douazeci de minute, dupa care transferam varza calita intr-o tava.
Peste varza si legumele calite adaugam cimbrul, chimenul, dafinul si cateva cani de apa (atat cat sa acopere varza). Inainte sa bagam varza la cuptor, acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Incingem cuptorul si dam varza la cuptor pentru 20-30 de minute. Apoi inlaturam folia de pe tava si mai lasam varza la cuptor inca un sfert de ora. Dupa aceea adaugam pasta de tomate subtiata cu cateva linguri de apa si mai lasam cinci minute varza la cuptor, atat cat sa scada.
Atunci cand este facuta, varza la cuptor trebuie sa aiba un aspect rumen si uscat, dar trebuie gustata pentru a fi siguri ca este bine facuta (daca este nevoie, se mai adauga apa). Dupa ce scoatem varza de la cuptor, adaugam mararul verde tocat marunt si piperam dupa gust.
Pofta buna ! :-)
Tocam marunt ardeiul, morcovul, ceapa si cele doua feluri de varza. Punem intr-o cratita patru linguri de ulei la incins si apoi calim cateva minute ceapa, ardeiul si morcovul tocate. Atunci cand acestea incep sa se inmoaie, adaugam la calit varza proaspata.
In momentul in care varza proaspata incepe si ea sa se inmoaie, punem varza murata. Mai lasam la foc mediu circa douazeci de minute, dupa care transferam varza calita intr-o tava.
Peste varza si legumele calite adaugam cimbrul, chimenul, dafinul si cateva cani de apa (atat cat sa acopere varza). Inainte sa bagam varza la cuptor, acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Incingem cuptorul si dam varza la cuptor pentru 20-30 de minute. Apoi inlaturam folia de pe tava si mai lasam varza la cuptor inca un sfert de ora. Dupa aceea adaugam pasta de tomate subtiata cu cateva linguri de apa si mai lasam cinci minute varza la cuptor, atat cat sa scada.
Atunci cand este facuta, varza la cuptor trebuie sa aiba un aspect rumen si uscat, dar trebuie gustata pentru a fi siguri ca este bine facuta (daca este nevoie, se mai adauga apa). Dupa ce scoatem varza de la cuptor, adaugam mararul verde tocat marunt si piperam dupa gust.
Pofta buna ! :-)