Galuste cu prune - Gomboti | Deserturi
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g cartofi,
150 g faina,
3 linguri gris,
1 lingura ulei,
un praf de sare,
1 lingura zahar
Pentru umplutura:
prune,
zahar cubic
Pentru finisare:
300 g pesmet,
3-4 linguri ulei,
1 lingurita scortisoara,
2 linguri zahar tos
Mod de preparare reteta Galuste cu prune:
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza ,apoi se amesteca cu gris, ulei, sare, zahar si faina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca apoi cu zahar tos si scortisoara.
Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar. Pontul asta il stiu de la Lia. ;)
Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca ,mainile se trec tot timpul prin faina.
Se pune un vas cu apa si un praf de sare la fiert. Cand aceasta da in clocot se adauga galustele si se fierb 10-15 minute ,pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet.
Pentru aluat:
500 g cartofi,
150 g faina,
3 linguri gris,
1 lingura ulei,
un praf de sare,
1 lingura zahar
Pentru umplutura:
prune,
zahar cubic
Pentru finisare:
300 g pesmet,
3-4 linguri ulei,
1 lingurita scortisoara,
2 linguri zahar tos
Mod de preparare reteta Galuste cu prune:
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza ,apoi se amesteca cu gris, ulei, sare, zahar si faina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca apoi cu zahar tos si scortisoara.
Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar. Pontul asta il stiu de la Lia. ;)
Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca ,mainile se trec tot timpul prin faina.
Se pune un vas cu apa si un praf de sare la fiert. Cand aceasta da in clocot se adauga galustele si se fierb 10-15 minute ,pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet.