Turta dulce | Deserturi
150g zahar se caramelizeaza si se stinge cu 400ml apa, se lasa la foc mic pana se topeste tot caramelul si apoi se adauga inca 300g zahar. Se fierbe pana se dizolva tot zaharul si se lasa la racit.
Separat se framanta 1100g faina cu 200g untura, 4 galbenusuri, 1 plic bicarbonat de amoniu, 3 pliculete de scortisoara si alte mirodenii....eu am folosit condimente pentru vin fiert ce contine: anason, scortisoara, nucsoara, coja de portocala, cuisoare, cardamon...
Se framanta un aluat potrivit de moale din care se ia cate putin si se fac bilute mai mici decat o nuca
Se aseaza bilutele in tava pe foaie de copt, lasand putina distanta intre ele.
Se coc cam 20 minute, in functie de aragaz
Intre timp 4 albusuri se bat spuma cu 200g zahar pe baia de aburi.
Se da turta dulce prin aceata glazura....eu am folosit o lingura mare la 5=6 bucati, dar se poate proceda si astfel: se toarna glazura intr0un lighenus mai mare si se pune toata turta dulce peste , se amesteca usor cu o lingura de lemn sau cu mana.
Se aseaza una langa alta si se lasa la uscat pana a doua zi.
Se pot pastra mult timp in punga de naylon.
Separat se framanta 1100g faina cu 200g untura, 4 galbenusuri, 1 plic bicarbonat de amoniu, 3 pliculete de scortisoara si alte mirodenii....eu am folosit condimente pentru vin fiert ce contine: anason, scortisoara, nucsoara, coja de portocala, cuisoare, cardamon...
Se framanta un aluat potrivit de moale din care se ia cate putin si se fac bilute mai mici decat o nuca
Se aseaza bilutele in tava pe foaie de copt, lasand putina distanta intre ele.
Se coc cam 20 minute, in functie de aragaz
Intre timp 4 albusuri se bat spuma cu 200g zahar pe baia de aburi.
Se da turta dulce prin aceata glazura....eu am folosit o lingura mare la 5=6 bucati, dar se poate proceda si astfel: se toarna glazura intr0un lighenus mai mare si se pune toata turta dulce peste , se amesteca usor cu o lingura de lemn sau cu mana.
Se aseaza una langa alta si se lasa la uscat pana a doua zi.
Se pot pastra mult timp in punga de naylon.