Biftec tartar | Reteta originala biftec tartar
Ingrediente:
400 grame muşchi de vită
1 lingură de muştar brun (aromat, nu iute)
1 linguriţă sos Tabasco
1 lingură sos Worcestersire
1 lingură cognac
1 linguriţă ulei de măsline
1 linguriţă rasă de sare
1 vârf de cuţit de piper alb, proaspăt măcinat
pentru servire
2 linguri capere murate
4 castraveciori muraţi
2 cepe verzi
2 ouă
pâine neagră, de secară sau biscuiţi săraţi
Preparare:
Tocaţi muşchiul de vită. Treceţi carnea de două ori prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă fină.
Nu folosiţi decât muşchi de vită tocat de dumneavoastră, care nu poate fi înlocuit cu carne de vită gata tocată.
Amestecaţi carnea cu sare, puţin piper alb, sosul Tabasco şi cel Worcestersire, cognacul, uleiul de măsline şi muştarul.
Frământaţi bine carnea pentru ca toate ingredientele să se răspândească în ea.
Împărţiţi carnea în 2 jumătăţi egale.
Treceţi mâinile prin apă rece şi formaţi 2 discuri din carne, de forma burgerilor.
Puneţi fiecare bucată de carne în centrul unei farfurii de servire (întinse, mari).
Cu ajutorul unei linguriţe, prin presare uşoară, formaţi câte o adâncitură în interiorul fiecărei bucăţi de carne. Adâncitura trebuie să fie suficient de adâncă pentru a putea cuprinde un ou.
Acoperiţi bucăţile de carne cu folie alimentară şi introduceţi-le la rece pentru 30 de minute pentru a permite aromelor să impregneze carnea.
Tocaţi castraveciorii şi ceapa verde cubuleţe .
Scoateţi carnea din frigider şi turnaţi câte un ou crud în fiecare adâncitură. Pentru a nu rupe gălbenuşul, spargeţi oul într-un pahar şi după turnaţi-l peste carne.
Puneţi în jurul fiecărei bucăţi de carne cubuleţe de castraveţi, ceapă şi capere.
Biftecul tartar se serveşte imediat, cu felii de pâine prăjită sau biscuiţi săraţi.
400 grame muşchi de vită
1 lingură de muştar brun (aromat, nu iute)
1 linguriţă sos Tabasco
1 lingură sos Worcestersire
1 lingură cognac
1 linguriţă ulei de măsline
1 linguriţă rasă de sare
1 vârf de cuţit de piper alb, proaspăt măcinat
pentru servire
2 linguri capere murate
4 castraveciori muraţi
2 cepe verzi
2 ouă
pâine neagră, de secară sau biscuiţi săraţi
Preparare:
Tocaţi muşchiul de vită. Treceţi carnea de două ori prin maşina de tocat pentru a obţine o pastă fină.
Nu folosiţi decât muşchi de vită tocat de dumneavoastră, care nu poate fi înlocuit cu carne de vită gata tocată.
Amestecaţi carnea cu sare, puţin piper alb, sosul Tabasco şi cel Worcestersire, cognacul, uleiul de măsline şi muştarul.
Frământaţi bine carnea pentru ca toate ingredientele să se răspândească în ea.
Împărţiţi carnea în 2 jumătăţi egale.
Treceţi mâinile prin apă rece şi formaţi 2 discuri din carne, de forma burgerilor.
Puneţi fiecare bucată de carne în centrul unei farfurii de servire (întinse, mari).
Cu ajutorul unei linguriţe, prin presare uşoară, formaţi câte o adâncitură în interiorul fiecărei bucăţi de carne. Adâncitura trebuie să fie suficient de adâncă pentru a putea cuprinde un ou.
Acoperiţi bucăţile de carne cu folie alimentară şi introduceţi-le la rece pentru 30 de minute pentru a permite aromelor să impregneze carnea.
Tocaţi castraveciorii şi ceapa verde cubuleţe .
Scoateţi carnea din frigider şi turnaţi câte un ou crud în fiecare adâncitură. Pentru a nu rupe gălbenuşul, spargeţi oul într-un pahar şi după turnaţi-l peste carne.
Puneţi în jurul fiecărei bucăţi de carne cubuleţe de castraveţi, ceapă şi capere.
Biftecul tartar se serveşte imediat, cu felii de pâine prăjită sau biscuiţi săraţi.
via: http://www.cevabun.ro/