Sufleu de conopida cu somon afumat
Ingrediente :
o conopida ( 700 -800 g )
150 g file somon afumat
2 fire usturoi verde , curatat si taiat rondele
4 oua
400 ml lapte , cald
50 g unt , topit
15 g unt ptr uns formele
3 linguri faina
100 g cascaval ras
sare
piper
frunze de patrunjel , ptr ornat
Spalati conopida , desprindeti buchetelele unele de altele , si le puneti la fiert in apa cu sare . O lasati sa fiarba circa 15 minute .Cand furculita intra cu usurinta in conopida , o scurgeti de zeama si o lasati intr-o strecuratoare.Dupa ce aceasta s-a racit putin , o mixati cateva secunde . Daca vreti sa o zdrobiti mai tare , o puteti baga in blender .Eu , mixand-o , s-a desprins in buchetele mici .
Rupeti bucatile de somon in fasii , apoi le puneti intr-un bol.
Separati galbenusurile de albusuri .
Intr-un castron mai maricel , bateti putin galbenusurile ( doar galbenusurile, da ? :) ) , apoi adaugati laptele cald si untul topit ( eu topesc untul la microunde unde nu-l las mai mult de 2-3 secunde ). Amestecati bine , apoi adaugati faina si amestecati din nou .
Puneti si cascavalul ras si usturoiul si condimentati compozitia obtinuta cu sare si piper .Amestecati din nou.
Ungeti cateva forme de sufleu cu unt ( eu le-am folosit pe cele doua mai micute care se vad in poze , dar am mai pus si intr-o tavita dreptunghiulara ).
Puneti in formele unse , cate-un strat de conopida , apoi un strat din fasiile de somon .
Intr-un alt bol , mixati albusurile cu un praf de sare , pana acestea devin spuma.
Adaugati spuma de albusuri peste compozitia de oua, lapte si toate cele ;) , insa aveti grija sa amestecati incet , de jos in sus , pana spuma se incorporeaza in compozitia de oua .
Puneti din compozitia obtinuta in vasele in care ati pus straturile de conopida si somon , presarati cateva rondele de usturoi deasupra , apoi bagati totul in cuptorul preincalzit ptr circa 35-40 de minute .
Cand sufleul este gata , il lasati sa se raceasca putin .
o conopida ( 700 -800 g )
150 g file somon afumat
2 fire usturoi verde , curatat si taiat rondele
4 oua
400 ml lapte , cald
50 g unt , topit
15 g unt ptr uns formele
3 linguri faina
100 g cascaval ras
sare
piper
frunze de patrunjel , ptr ornat
Spalati conopida , desprindeti buchetelele unele de altele , si le puneti la fiert in apa cu sare . O lasati sa fiarba circa 15 minute .Cand furculita intra cu usurinta in conopida , o scurgeti de zeama si o lasati intr-o strecuratoare.Dupa ce aceasta s-a racit putin , o mixati cateva secunde . Daca vreti sa o zdrobiti mai tare , o puteti baga in blender .Eu , mixand-o , s-a desprins in buchetele mici .
Rupeti bucatile de somon in fasii , apoi le puneti intr-un bol.
Separati galbenusurile de albusuri .
Intr-un castron mai maricel , bateti putin galbenusurile ( doar galbenusurile, da ? :) ) , apoi adaugati laptele cald si untul topit ( eu topesc untul la microunde unde nu-l las mai mult de 2-3 secunde ). Amestecati bine , apoi adaugati faina si amestecati din nou .
Puneti si cascavalul ras si usturoiul si condimentati compozitia obtinuta cu sare si piper .Amestecati din nou.
Ungeti cateva forme de sufleu cu unt ( eu le-am folosit pe cele doua mai micute care se vad in poze , dar am mai pus si intr-o tavita dreptunghiulara ).
Puneti in formele unse , cate-un strat de conopida , apoi un strat din fasiile de somon .
Intr-un alt bol , mixati albusurile cu un praf de sare , pana acestea devin spuma.
Adaugati spuma de albusuri peste compozitia de oua, lapte si toate cele ;) , insa aveti grija sa amestecati incet , de jos in sus , pana spuma se incorporeaza in compozitia de oua .
Puneti din compozitia obtinuta in vasele in care ati pus straturile de conopida si somon , presarati cateva rondele de usturoi deasupra , apoi bagati totul in cuptorul preincalzit ptr circa 35-40 de minute .
Cand sufleul este gata , il lasati sa se raceasca putin .