Tort Foret Noire - un desert sofisticat | Deserturi
Ingrediente:
Blat: 100 g. ciocolata, 50% cacao, 100 g. unt moale, 100 g. zahar, 1 praf de sare, 6 oua, 150 g nuci macinate, 50 g. faina, 1 praf de copt
Crema: un plic de gelatina, 2 linguri de zahar, 100 ml cherry (lichior de cirese), 500 ml frisca lichida, 1 compot de visine, 1 plic Tort Gelee
Ornat: ciocolata, frisca sau visine
Mod de preparare:
- deschide cuptorul la treapta 4 (175 grade)
- forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt
- se separa ouale
- ciocolata neagra se topeste in bain-marie
- untul moale se amesteca bine cu un praf de sare, zahar si galbenusurile de la oua (cu mixerul)
- in crema de unt se adauga si ciocolata topita, nucile, faina si praful de copt
- albusurile se bat separat si a
poi se adauga in crema de mai sus, trepatat, amestecand foarte incet, de jos in sus
- aluatul astfel obtinut se toarna in forma de tort si se coace 25 de minute la foc mediu
- plicul de gelatina se dizolva in apa rece (100 ml) si apoi se pune pe foc, fara sa fiarba, pana la dizolvare completa
- se amesteca gelatina cu lichiorul de cirese
- frisca se bate bine cu mixerul
- se amesteca doua linguri de frisca cu gelatina de cirese si se omogenizeaza, apoi se amesteca toata cantitatea de frisca, invartind usor cu o spatula de plastic sau lemn
- se face o glazura din visine din compot, zahar si Tort Gelee - acestea se pun toate intr-un ibric, la foc foarte mic, timp de 1-2 minute
- blatul racit se taie in doua sau in trei, dupa gust
- se aseaza prima parte din blat pe un platou, se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine (eventual si cu o lingura de cherry)
- deaspura se pune crema din frisca, visinile scurse si o parte din jeleul de visine
- se aseaza celalalt blat si tot asa
- al treilea blat se unde cu frisca, se orneaza cu ciocolata rasa si visine si tortul se lasa la frigider minim 3-4 ore.
Se serveste alaturi de un pahar de sampanie cu o cireasa.