Salam de biscuiti | Retete de Post | Deserturi
Ingrediente :
1 kg biscuiti
2-3 linguri cacao
1/2 kg zahar
1 pachet margarina
1/2 kg rahat
miez de nuca
1 sticluta de rom/esenta de rom
Modul de preparare a retetei:
Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se sfarama, de marimea unei alune. Nucile se pun pe o tava si se tin 5-10 minute in cuptor, apoi se pun intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul.
Rahatul se taie cubulete mici, cat o aluna. Stafidele se pun intr-o cana cu esenta de rom si apa cat sa le acopere si se lasa 30 min 1 ora, sa se rehidrateze.
Restul de apa, un varf de cutit de sare si zaharul se pun pe foc, intr-o cratita de 3 l, pana cand se topeste zaharul. Apoi se ia de pe foc si se adauga stafidele si apa cu esenta de rom in care acestea au stat si coaja de portocale.
Se adauga nucile, rahatul si biscuitii, cacaua. Se amesteca cu grija compozitia de salam de biscuiti, prin rasturnare.
Se ia o foaie de plastic si se aranjeaza pe ea cateva linguri din compozitia de salam de biscuiti. Se ruleaza apoi foaia si se preseaza, astfel incat ingredientele sa se lipeasca intre ele.
Salamul de biscuiti astfel format se pune in frigider pentru cateva ore, apoi se poate taia in felii. Feliile de salam de biscuiti se servesc ca prajituri, pudrate cu cacao cernuta prin sita deasupra lor.
Pentru a pastra salamul de biscuiti mai mult timp la frigider, fara a se usca sau a prinde miros neplacut, il puteti scoate din folia de plastic a doua zi (cand biscuitii au absorbit umezeala si salamul de biscuiti are o consistenta ferma) si il ambalati in folie alimentara de aluminiu.