Ficatei de pui cu ceapa

Rozmarinul si cimbrul fac casa buna cu ficateii, in aceste arome sta secretul gustului. Laptele ia gustul amar al ficateilor.
Iar daca vreti sa arate si bine mancarea la final, nu amestecati prea mult in ea, ficateii facuti sunt fragili, mai bine folositi o tigaie teflonata si scuturati tigaia.  
Si un ultim sfat: nu ii fierbeti prea mult chiar daca sunteti tentati sa ii lasati sa se inmoaie, ficateii prea facuti capata o textura si un gust neplacut.

Ingrediente :
500 gr ficatei pui
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1/2 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
1/2 fir rozmarin
1/2 lingurita piper
1 lingurita rasa boia
1 lingurita vegeta naturala
sare
40 gr unt
2 linguri ulei
lapte
patrunjel pentru servit

Portii: 5

Preparare :
1. Se spala ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa asa 30 minute minim. 

2. Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie. 

3. Scurgeti ficateii bine de lapte si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca la foc mediu pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Ii intoarceti unul cate unul si ii lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 minute. Incercati sa nu amestecati in oala, daca vi se pare ca exista riscul ca ceapa sa se arda sau sa se prinda de fund doar scuturati tigaia cu miscari fata-spate. 

4. Umpleti o cana cu apa si dizolvati in ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzulitele de rozmarin tocate marunt, vegeta. Turnati apa peste ficatei, acestia sa fie acoperiti mai bine de jumatate. Sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu aprox. 10 - 15 minute, doar cat sosuletul de pe ei sa scada. Incercati sa amestecati cat de putin in oala sa nu se rupa ficateii, din nou
e mai bine sa scuturati tigaia. 

5. Serviti cu mamaliguta sau piure de cartofi si presarat cu patrunjel tocat.

Postări populare