Piept de pui cu smantana | Retete piept de pui cu smantana

Piept de pui cu smantana I :


Ingrediente piept de pui cu smantana  :

0,5 kg piept de pui
0,5 kg ciuperci champignon
1 ceapa mare
1 pahar vin alb
100 g unt
300 g smantana
ulei sau untura
sare, piper, patrunjel tocat

Modul de preparare a retetei:

1. Se incinge grasimea si se caleste un pic ceapa, pana cand devine transparenta.
2. Se taie intre timp pieptul de pui in fasii. Se pune peste ceapa calita si se lasa sa se prajeasca pe ambele parti. Se scot din tigaie si se tin la cald.
3. In sosul din tigaie se pun ciupercile taiate. Se calesc la foc mare, se pune un pahar de vin si sare. Cand au scazut, se adauga pieptul de pui si se mai lasa 5 minute.
4. Se adauga untul si smantana. Se stinge focul, se potriveste de sare, se condimenteaza cu piper
Pieptul de pui cu smantana este excelent servit cu mamaliguta calda.





Piept de pui cu smantana II :


Ingrediente :
2-3 piepti de pui dezosati
300 ml de smantana
1 pahar de vin alb de calitate
sare
100 gr de unt
1 lingurita de faina
1 legatura de patrunjel verde

Preparare :

Pieptul de pui se taie fasii, se spala si se scurge pe niste servete de hartie. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie mai inalta se pune untul si se topeste, apoi se adauga bucatile de piept de pui. Se acopera si se lasa la foc mic, intorcandu-se pe ambele parti. Atunci cand carnea s-a inmuiat, se adauga un amestec facut din smantana, vin si faina si se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde presarat pe deasupra.

Puiul cu smantana se poate servi cu o portie de Cartofi cu smantana la cuptor ca garnitura.

Postări populare