Ficatei de pui la tigaie
Categorie: Friptura
Specific: romanesc
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 2
Calorii: 300 cal.
Acest fel de mancare, ficatei de pui la tava, este considerat foarte sanatos pentru persoanele in crestere, anemice sau care sunt in diete de revenire dupa boala.
Ingrediente:
300 g ficatei de pasare
2 cepe medii
100 ml ulei de floarea-soarelui
100 ml vin alb sec
piper dupa gust
sare dupa gust
1 legatura patrunjel verde
Mod preparare:
Ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg;
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei;
Se adauga ficateii de pasare, amestecand cu grija pentru a nu se prinde de fundul cratitei;
Se pune un capac si se lasa cca 7 minute la foc mic, amestecand din cand in cand;
Cand sosul incepe sa scada, se aduga vinul, sarea si piperul dupa gust, si se mai lasa la foc domol cca 5 minute.
Ficateii de pui la tava se vor servi calzi si, eventual, cu garnitura de cartofi natur, puree de cartofi, cu orez sau mamaliga.
Specific: romanesc
Timp preparare: rapid
Nr. portii: 2
Calorii: 300 cal.
Acest fel de mancare, ficatei de pui la tava, este considerat foarte sanatos pentru persoanele in crestere, anemice sau care sunt in diete de revenire dupa boala.
Ingrediente:
300 g ficatei de pasare
2 cepe medii
100 ml ulei de floarea-soarelui
100 ml vin alb sec
piper dupa gust
sare dupa gust
1 legatura patrunjel verde
Mod preparare:
Ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg;
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei;
Se adauga ficateii de pasare, amestecand cu grija pentru a nu se prinde de fundul cratitei;
Se pune un capac si se lasa cca 7 minute la foc mic, amestecand din cand in cand;
Cand sosul incepe sa scada, se aduga vinul, sarea si piperul dupa gust, si se mai lasa la foc domol cca 5 minute.
Ficateii de pui la tava se vor servi calzi si, eventual, cu garnitura de cartofi natur, puree de cartofi, cu orez sau mamaliga.