Morcovi la cuptor

Ingrediente:

5-6 morcovi de marime medie
cimbru
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
otet balsamic
sare
piper
3-4 linguri de vin alb

Preparare:

Morcovii se curata de coaja si se taie bastonase cu o lungime de 5-6 cm. Daca sunt morcovi noi si mici, se folosesc mai multi si se pot lasa intregi sau se pot taia pe lung, doar in doua bucati.  Se pun intr-o craticioara mica sau intr-un vas ceramic pentru cuptor, se amesteca cu ulei, sare, piper, ustoroiul zdrobit cu mana, vinul (care nu este obligatoriu), cimbru si se stropeste cu putin otet balsamic.
Se baga la cuptorul incins la foc mediu si se lasa circa 20 de minute, pana cand se inmoaie putin, ramanand in acelasi timp crocanti.
Se servesc impreuna cu friptura de vita sau porc gatita la gratar sau la cuptor. Sunt foarte gustosi si aspectosi.

Postări populare