Budinca de paste fainoase
Ingrediente :
400 gr paste fainoase fundite (Barillia sunt foarte bune)
300-400 gr de branza telemea de vaci tare
3 oua
1 plic de zahar vanilinat
125 gr de zahar
unt pentru uns tava
Preparare :
Se pun pastele la fiert intr-o cratita cu apa clocotita, sare si o lingura de ulei. Se lasa la fiert mai mult decat scrie pe ambalaj, pana cand se umfla tare. Se scurg si se pun intr-o strecuratoare sub un jet de apa rece. Se lasa cateva secunde la apa, si se lasa sa se scurga.
In acest timp, radeti branza pe razatoarea mare si puneti-o intr-un castron incapator. Se adauga 2 oua, zaharul vailinat si apoi pastele scurse de apa bine. Se amesteca bine. Se gusta, trebuie sa aiba branza tot atata cata se pune si la pastele cu branza. Daca mai trebuie, mai radeti putina branza. Se adauga apoi zaharul, si la fel se gusta. In final compozitia trebuie sa fie dulce, deci daca mai este nevoie, mai puneti o lingura de zahar.
Se unge o tava de sticla termorezistenta cu unt, se pun pastele pregatite anterior in strat uniform, ar trebui sa aiba 3-4 cm, se prezeaza un pic cu palmele si se intinde cu o lingura un ou batut cu o furculita.
Tava se baga in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mijlociu pana cand se rumeneste in pic budinca pe deasupra. Se scoate din cuptor, se acopera cu un servet curat din bumbac si se lasa asa 5-10 minute. Se descopera si se taie bucati.
Se poate pudra cu zahar. Se poate servi calda, dar este foarte buna si rece, mancata a doua zi.
400 gr paste fainoase fundite (Barillia sunt foarte bune)
300-400 gr de branza telemea de vaci tare
3 oua
1 plic de zahar vanilinat
125 gr de zahar
unt pentru uns tava
Preparare :
Se pun pastele la fiert intr-o cratita cu apa clocotita, sare si o lingura de ulei. Se lasa la fiert mai mult decat scrie pe ambalaj, pana cand se umfla tare. Se scurg si se pun intr-o strecuratoare sub un jet de apa rece. Se lasa cateva secunde la apa, si se lasa sa se scurga.
In acest timp, radeti branza pe razatoarea mare si puneti-o intr-un castron incapator. Se adauga 2 oua, zaharul vailinat si apoi pastele scurse de apa bine. Se amesteca bine. Se gusta, trebuie sa aiba branza tot atata cata se pune si la pastele cu branza. Daca mai trebuie, mai radeti putina branza. Se adauga apoi zaharul, si la fel se gusta. In final compozitia trebuie sa fie dulce, deci daca mai este nevoie, mai puneti o lingura de zahar.
Se unge o tava de sticla termorezistenta cu unt, se pun pastele pregatite anterior in strat uniform, ar trebui sa aiba 3-4 cm, se prezeaza un pic cu palmele si se intinde cu o lingura un ou batut cu o furculita.
Tava se baga in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mijlociu pana cand se rumeneste in pic budinca pe deasupra. Se scoate din cuptor, se acopera cu un servet curat din bumbac si se lasa asa 5-10 minute. Se descopera si se taie bucati.
Se poate pudra cu zahar. Se poate servi calda, dar este foarte buna si rece, mancata a doua zi.