Pachetele de primavara - spring rolls
Un aperitiv gustos, de weekend simplu si ieftin.
Pentru 40 de bucati de pachetele:
Ingrediente:
- 6 morcovi mari (350-400 gr)
- 2 cepe verzi mari
- 400 gr telina
- 200 gr varza alba
- 250 gr surimi
- un pachet de foi de placinta
- un ou
- sos de soia, sos de peste, sare, piper, sos de stidii, ulei de susan, amestec de condiment chinezesc praf
Preparare:
1. toate legumele se spala si se taie bastosase lungi
2. ceapa se taie rondele
3. batoanele de surimi se dezgheata si se taie pe lung
4. se condimenteaza, din belsug, cu sosurile si restul de condimente
5. foile de placinta se dezgheata pentru 10 minute (nu mai mult. daca sunt prea calde nu se vor mai desprinde intre ele)
6. oul se bate cu 30 ml apa
7. foile de placinta se intind pe o masa si se taie o data la mijloc. fiecare jumatate se taie in patru bucati dreptunghiulare
8. marginile foii de placinta se ung cu un penson cu oul batut
9. o linguga din compozitie se infasoara in foaia de placinta ca in imagine, sigiland lipirea foii, la final, cu ou batut
10. se prajesc in ulei pana se rumenesc.
11. Gata! Se servesc, neaparat, cu sos picant - dulce - acrisor.
Pentru 40 de bucati de pachetele:
Ingrediente:
- 6 morcovi mari (350-400 gr)
- 2 cepe verzi mari
- 400 gr telina
- 200 gr varza alba
- 250 gr surimi
- un pachet de foi de placinta
- un ou
- sos de soia, sos de peste, sare, piper, sos de stidii, ulei de susan, amestec de condiment chinezesc praf
Preparare:
1. toate legumele se spala si se taie bastosase lungi
2. ceapa se taie rondele
3. batoanele de surimi se dezgheata si se taie pe lung
4. se condimenteaza, din belsug, cu sosurile si restul de condimente
5. foile de placinta se dezgheata pentru 10 minute (nu mai mult. daca sunt prea calde nu se vor mai desprinde intre ele)
6. oul se bate cu 30 ml apa
7. foile de placinta se intind pe o masa si se taie o data la mijloc. fiecare jumatate se taie in patru bucati dreptunghiulare
8. marginile foii de placinta se ung cu un penson cu oul batut
9. o linguga din compozitie se infasoara in foaia de placinta ca in imagine, sigiland lipirea foii, la final, cu ou batut
10. se prajesc in ulei pana se rumenesc.
11. Gata! Se servesc, neaparat, cu sos picant - dulce - acrisor.