Cotlete de porc in sos dulce-acrisor
Ingrediente:
4 cotlete de porc (de 3 cm grosime)
piper negru
putin ulei
Saramura
2 cani apa
1 lingura sare
1/2 lingura zahar
1 lingurita piper negru boabe
1 fir rozmarin
Sos dulce-acrisor
50 ml otet balsamic
2 linguri miere
1 fir ceapa verde
1 fir rozmarin
2 catei de usturoi
1 lingura unt
Portii: 4
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele pentru saramura pana sarea si zaharul se dizolva. Se pun cotletele in ea si se lasa la frigider minim 4 ore, dar preferabil peste noapte.
Se incepe cu pregatirea sosului: se pune otetul cu mierea, usturoiul strivit, ceapa rondele si ramura de rozmarin la fiert (la foc mediu) pentru 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia sosul de pe foc, se strecoara. In sosul strecurat se adauga bucati de unt in transe, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se adauga putina sare daca este necesar. Se lasa sosul sa stea pana sunt gata cotletele.
Cotletele se scot din saramura si se usca bine cu servetele de bucatarie. Se presara cu piper negru macinat si apoi se ung pe ambele parti cu ulei.
Se incinge o tigaie grill timp de 5 minute. Se aseaza cotletele in ea si se prajesc 2 minute pe prima parte si 1.5 minute pe a doua parte.
Se trage tigaia de pe foc, se ung repede cotletele cu sos pe ambele parti si se aseaza iar in tigaie. Se dau la cuptorul preincalzit la 200C pentru inca 3 minute.
Se scot cotletele din cuptor, se muta intr-o farfurie calda si se lasa sa stea macar 3 minute.
Se servesc cotletele stropite cu sos din belsug.
via: http://www.e-retete.ro/